kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İTALYANLARLA PROTOKOL... TCDD Ge nel Mü dü rü Sü ley man Ka ra man ile İtal ya Dev let De mir yol la rı Ge nel Mü dü rü Mau ro Mo ret ti karşılıklı işbirliği anlaşması imzaladı.

İtalyan devi rüyasında bile Türkiye'yi görüyor

OLCAY AYDLEK / ROMA
14.12.2008
Türkiye'nin, demiryollarına milyarlarca dolar yatırım yapması, dev şirketlerin gözünü bu alana dikmesine yol açtı. İtalyan Finmeccanica da Türkiye'ye yatırım yapmak istiyor..
Türkiye'nin, demiryollarına milyar larca dolarlık altyapı yatırımları yap ması, uluslararası dev şirketlerin gö zünü bu alana dikmesine yol açtı. İtalya'nın dünyaca ünlü firması Finmeccanica da Türkiye'ye yatırım yapmak istiyor. Finmeccanica'nın hızlı tren ve metro üreten şirketi Ansaldo'nun İş Geliştirme Müdürü Arcangelo Fornelli, "Gecemiz gündüzümüz Türkiye oldu. Öyle ki rüyamızda bile görüyoruz. TCDD'nin yan kuruluşları TÜLOMSAŞ ve TÜVASAŞ ile çalışabiliriz" dedi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Mi lano-Bologna hızlı tren hattının açılışı için İtalya'ya geldi. Karaman, İtalya'nın önde gelen sanayi kurulu şu Finmeccanica'nın ulaştırma ve taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Ansaldo'da da çeşitli temaslarda bulundu. Karaman, Ansaldo'nun Floransa'daki hızlı tren ve metro üreten fabrikasını da ziyaret etti. Ansaldo İş Geliştirme Müdürü Arcangelo Fornelli, şirketin yatırımları hakkında brifing verdi. Finmeccanica'nın yan kuruluşu Agusta Westland'ın Türkiye ile Atak helikopterleri projesinde birlikte çalıştığını anımsatan For nelli, "Türkiye'deki bazı projelerde omuz omuza çalışmaktan mutlu olduk. Türkiye'ye sahil güvenlik projesi ürettik. Sahilleriniz bi zim ürünlerimizle korunuyor" diye konuştu.

'SİPARİŞ İPTALİYOK'
Fornelli, Finmeccanica'nın 2007 yılı cirosunun 13 milyar 429 bin euro olduğunu kaydederek, "2008'de de bu başarımızı koruyacağız. Yıl sonu ciromuzun 16 milyar euroya ulaşmasını bekliyoruz. Personel sayı mızı, 60 binden 70 bine çıkaracağız" dedi. Fornelli, krize rağmen büyüme hedeflerinin değişmediğini ve 2009'da da büyümeye devam edeceklerini söyledi. Fornelli, "Savunma, ulaştırma ve enerji ürünlerinde dur gun luk yok. Üretimde eksik yok az da olsa artış var. Siparişlerde iptal ya da erteleme yok" dedi.