kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon davasın duruşması yarına ertelendi

AA
Giriş Saati : 15.12.2008 21:48
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Ergenekon davasın duruşması yarına ertelendi
Ergenekon Terör Örgütü davasının bugünkü oturumu sona erdi. Sanıkların taleplerini dinleyen Mahkeme heyeti, oturuma karar için 1,5 saat ara verdi. Aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün alınan kararları açıkladı.

Müdahil Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatlarının talep ettiği Susurluk Soruşturması ile ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu raporu daha önceden istenildiği için yeniden istenilmesine gerek görülmedi. Ancak TBMM Meclis Araştırma Komisyonu raporunun ilgili merciden istenmesine karar verildi. Bayram tatili öncesindeki duruşmada da Susurluk Kazası ile ilgili raporlar talep edilmişti.

Tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in oturuma verilen ara sırasında Cumhuriyet Savcıları'nın, LCD ekranların kapatılmasına rağmen odalarında kameradan duruşma salonunu izleyip izlemediklerine ilişkin talebini değerlendirdi. Mahkeme Heyeti ara sırasında görüntülerin yalnızca kamera odasından görülebildiğini, o odaya görevliler haricinde kimsenin giremediğini açıkladı.

Tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk'ün MİT'te görevli olup olmadığı ve 2005 yılında sanık Doğu Perinçek ile ilgili kuruma bant kaydı verip vermediğinin de MİT'den sorulmasına var ise bir örneğinin CD olarak istenmesine karar verildi.

Dosya kapsamı, delil durumu ve atılı suçların işlendikleri hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığının devam etmesi nedeniyle tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verildi.

Duruşma yarın saat 09:30'a ertelendi.