kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeni asgari ücret ay sonuna kadar açıklanacak

Giriş Saati : 15.12.2008 16:42
Güncelleme : 15.12.2008 17:55
Yeni Haber
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantı için Türk-İş Genel Merkezi'nde biraraya geldi. Hükümet ve sosyal tarafların biraraya geldiği toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan gelen ekonomik veriler masaya yatırılacak. Yapılacak değerlendirmelerin ardından 2009 asgari ücreti bu ay sonuna kadar açıklanacak.

Türk-İş Genel Merkezi'ndeki toplantıya işçi kesimini temsilen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul, işveren kesimini ise TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nafiz Konuk temsil etti. İki taraf da hükümet kanadıyla beraber 2009 yılı asgari ücretinin belirlenmesi için ekonomik ve sosyal göstergeleri değerlendirmek için toplantıya girdi. Toplantının başında görüntü alınmasına izin verilirken, ardından basına kapalı kısma geçildi.

PAZARLIKLARA KÜRESEL KRİZ DAMGA VURUYOR

Alınan bilgiye göre, işsizlik oranlarının yükseldiği ortamda Türk-İş asgari ücretle çalışanların maaşlarına yüksek oranlı zam isteyecek. İşçi kesimi, görüşünü desteklemek için azalan tüketimin ücretlilerin desteklenmesiyle artacağı savunmasını yapacak. İşveren kesiminin ise küresel kriz sebebiyle asgari ücrete yüksek zamma karşı çıkması bekleniyor. TİSK, dengeli bir artış yapılmasını önerecek.

2008 yılı Temmuz ayından bu yana asgari ücret 16 yaşından büyükler için brüt 540, net 432 YTL olarak uygulanıyor. Ücretin işverene maliyeti ise 776 YTL.

CİHAN