kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül'ün tüm yurtdışı programları iptal

Giriş Saati : 15.12.2008 18:22
Güncelleme : 15.12.2008 21:48
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kulak rahatsızlığı nedeni ile yurt dışına yapmayı planladığı geziler ertelendi. Cumhurbaşkanı Gül'ün programında Irak, Rusya ve İsrail-Filistin ziyaretleri bulunuyordu.

Gül'ün kulak rahatsızlığı, yalnızca Kayseri ziyaretini değil, önemli dış gezilerini de ertelemesine neden oldu. Gül'ün 20 Aralık'ta Bağdat'a, 25-28 Aralık'ta Moskova ve Kazan'a, 6-8 Ocak'ta da İsrail ve Filistin'e yapacağı ziyaretlerin ertelenmesi benimsendi. Karar, Dışişleri Bakanlığı tarafından ilgili başkentlere bildirilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Bağdat ve Kerkük'e yapması planlanan ziyaretin ertelenmesinde, Irak kaynaklı haberlerde Gül'ün gezisinin tarihinin açıklanması da etkili oldu. ABD Başkanı George Bush'un ziyaretinde gördüğü ayakkabı fırlatma tepkisinin yanı sıra, Kerkük'te geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 55 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı da Gül'ün kararını etkiledi. Kerkük saldırısının ardından danışmanları Gül'e ziyaretin güvenlik açısından uygun olmadığı uyarısında bulunuyordu.

UÇUŞ YASAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanlığı yaptığı 2006 yılında ortaya çıkan kulak rahatsızlığı, Türkmenistan ziyaretinin ardından tekrarladı. Sol kulağındaki rahatsızlık nedeniyle düzenli doktor kontrolünden geçen Gül, once Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'a yapacağı ziyareti de ertelemişti.