kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ayakkabılı kahraman' gözaltında...

Giriş Saati : 15.12.2008 10:28
Güncelleme : 15.12.2008 21:41
Yeni Haber
ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin koruma görevlilerince, sorguya çekilmek amacıyla gözaltına alındı.

Iraklı bir yetkili, ismi gizli tutulmak koşuluyla basına yaptığı açıklamada, Zeydi'nin alkol ve uyuşturucu testinden geçirildikten sonra, Bush'a ayakkabısını fırlatması için kendisine para verilip verilmediğini ortaya çıkarmak amacıyla sorguya çekildiğini belirtti.

Öte yandan Irak'tan Afganistan'a geçen Bush'a yapılan ayakkabılı saldırı, Afgan gazeteciler arasında şaka konusu oldu.

*İŞTE KARE KARE AYAKKABININ FIRLATILIŞI...

Bush'un Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile düzenleyeceği basın toplantısına katılmak üzere iki saat öncesinden Devlet Başkanlığı Sarayı'na gelen gazeteciler kendi aralarında pek çok ayakkabı şakası yaptılar. Birbirlerini çok iyi tanıyan bir grup gazetecinin bir televizyon muhabiri meslektaşlarını, Bush geldikten sonra ayakkabılarını çıkarması ve fırlatması için şaka yollu teşvik etmelerine karşın, basın toplantısı boyunca gazetecilerden ayakkabısını çıkaran olmadı.

Bununla beraber Afgan yetkililerin basın toplantısı boyunca oldukça tedirgin olduğu ve Bush'a gerekli saygının gösterilmemesinden kaygı duydukları gözlendi. Karzai'nin sözcüsü Saimek Hervai'nin basın toplantısından önce Afgan gazetecilerden, Bush'a, ABD başkanları için genellikle pek kullanılmayan bir saygı ifadesi olan "ekselansları" diye hitap etmelerini istemesi dikkati çekti.