kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Ek seferler konunca dönüş çilesi azaldı

SABAH
15.12.2008
Tatilcilerin erken yola çıkması ve alınan tedbirler sayesinde dönüş yolu bu yıl eskiye oranla çok daha rahat geçti..
Bayram tatilinin bitmesinin ardından, dün yollarda yine tatilcilerin dönüş çilesi vardı. Ancak alınan tedbirler sayesinde eski yıllara oranla dönüş yolculuğu daha sakin ve sorunsuz geçti. En belirgin yoğunluk Düzce'de, TEM otoyolu tünel çıkışında yaşandı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ise hac kafilelerinin dönüşü ile 9 günlük bayram tatilinin bitişi çakışınca, yer yer yoğunluk görüldü.

EK SEFER KONDU
Deniz otobüsü ve feribotlara konulan ek seferler rahatlama yarattı. Bu arada bayram tatili boyunca trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e ulaştı. İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) İstanbul ile Bursa- Güzelyalı, Balıkesir-Bandırma ve Yalova arasında sefer yapan tarifeli feribot ve deniz otobüslerine ilave ek seferler düzenlenmesi iskelelerdeki trafik yoğunluğunu nispeten azalttı. Topçular-Eskihisar, Bursa- Güzelyalı ve Balıkesir-Bandırma feribot iskelelerinde, geçmiş yıllarda oluşan yoğunluk, Kurban Bayramı tatilinin son günü olmasına rağmen bu kez yaşanmadı. İDO yetkilileri, İstanbul ile Bursa-Güzelyalı, Balıkesir- Bandırma ve Topçular- Eskihisar arasında sefer yapan tarifeli feribot ve deniz otobüslerine ilave olarak, tatil süresince ek seferler düzenlemesi ve tatilcilerin bir kısmının bayramın son günü olan 11 Aralık'ta yola çıkmasının, yoğunluğu azalttığını ve yolları rahatlattığını kaydetti.

TÜNEL YOĞUNLUĞU
Kurban Bayramı tatilinin ardından dönüş yoluna geçen vatandaşlar TEM otoyolunun Düzce tünel çıkışında yoğunluk yaşadı. Düzce TEM Otoyolu Ankara-İstanbul ve İstanbul- Ankara istikametlerinde trafik akışında sıkışıklıklar oluştu. Karayolları ekipleri, tünel çıkışında sürücüleri ışıklı levhalarla yavaş gitmeleri konusunda uyardı. İDO tarafından Bandırma- Yenikapı arasında 8, Yalova- Yenikapı arasında 11, Yalova- Pendik arasında ise 17 sefer düzenlendi.