kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

IMF ile anlaşma tamam gibi...

Giriş Saati : 15.12.2008 09:48
Güncelleme : 15.12.2008 19:12
Yeni Haber
Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılacak anlaşmada, kısa süreli bir standart stand-by seçeneğinin ağırlık kazandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, IMF ile yapılacak yeni anlaşmanın 1,5-2 yıl çerçevesinde olacağı ve 3 yıl gibi uzun süreli bir anlaşmanın tercih edilmediği belirtiliyor.

Türkiye, bundan önce IMF ile 19 stand-by anlaşması gerçekleştirmişti.

HEYET OCAK AYINDA GELECEK

Öte yandan IMF heyetinin Ocak ayı başında Türkiye'ye geleceği bildirildi.
Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile IMF arasında bir program yapılmasına ilişkin teknik çalışmalarda önemli ilerlemeler sağlandı.

Bu gelişmeler çerçevesinde, IMF ile yapılacak program kapsamındaki politikalar, yapısal düzenlemeler ve programın içeriğine ilişkin diğer hususlarda görüşmelerde bulunmak üzere bir IMF heyeti Türkiye'ye davet edildi.

Heyet, Ocak ayı başında Türkiye'yi ziyaret edecek. IMF heyeti ile yapılacak görüşmelerin kısa sürede tamamlanarak, yeni anlaşmanın hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi planlanıyor.

IMF: KAYDA DEĞER İLERLEME SAĞLANDI

Uluslararası Para Fonu (IMF), olası bir IMF programı konusunda Türkiye ile yürütülen teknik görüşmelerde kayda değer ilerleme sağlandığını belirterek, Türk makamlarının görüşmelerin devamı için IMF heyetini Ocak ayı başında Ankara'ya davet ettiğini bildirdi.

Bir IMF yetkilisine atfen yayınlanan yazılı açıklamada. şu ifadelere yer verildi:
''Bir IMF programına imkan verebilecek şekilde, Türk makamlarıyla son haftalarda yapılan teknik görüşmelerde kayda değer ilerleme sağlandı. Bu çerçevede Türk makamları, politika ihtiyaçları ve program modaliteleri konusunda görüşmelere devam etmek üzere bir IMF heyetini Ocak ayı başlarında Ankara'ya davet etti.''