kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kayseri'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 49 yaralı

Giriş Saati : 15.12.2008 08:29
Güncelleme : 15.12.2008 21:22
Yeni Haber
Kayseri'nin Bünyan İlçesine bağlı Elbaşı köyü yakınlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 49 kişi yaralandı.

ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASINDAN FOTOĞRAFLAR...

Edinilen bilgiye göre, Kayseri-Malatya kara yolunun 63. kilometresinde, sürücülerinin kimliği belirlenemeyen 34 FC 0534 ve 46 HS 359 plakalı TIR'larla, 34 DC 7655, 23 HA 323, 34 UFU 44 ve 71 DF 002 plakalı otobüsler, buzlanma ve sis nedeniyle çarpıştı.

Kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 49 kişi yaralandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından Acil Sağlık Koordinasyon Merkezi'nin çalışmalara başladığını belirterek, şunları söyledi:

''13 ambulansımızla olay yerinden aldığımız yaralılardan 24'ünü Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 16'sını özel hastanelere ve 9'unu da Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne sevk ettik. Olay yerinde 3 vatandaşımız yaşamını yitirmiş. Bütün hastanelerimizle koordinasyon halindeyiz. Şuan durumu ağır olan 1 hastamız Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.''

Öte yandan, Kara yolları ekipleri olay yerinde yeni bir kaza yaşanmaması için yola tuz ve kum serpti.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Fatih İnciroğlu, Kahramanmaraş'tan Ankara'ya giden otobüste bulunduğunu söyledi.

Hacettepe Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu belirten İnciroğlu, ''Yol buzlu ve sisliydi. Otobüsümüz kayarak duran bir araca çarptı, ama kazanın tam olarak nasıl olduğunu göremedik'' dedi.

Yetkililer, kimlik tespit ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirttiler.

YARALILARDAN BAHÇECİ: OLAY YERİ ADETA MAHŞER YERİ GİBİYDİ

Kayseri'de 4 yolcu otobüsü ile 2 TIR'ın karıştığı zincirleme trafik kazasında yaralanan 49 kişinin tedavileri kentteki çeşitli hastanelerde sürüyor.

Özel Tekden Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Seyfi Menteş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığ'dan arkadaşlarıyla birlikte bir ihale işi için Ankara'ya gitmekte olduğunu söyledi.

Kazanın, uyuduğu sırada meydana geldiğini ifade eden Menteş, ''Camın patlamasıyla uyandım. Bizim otobüste çok fazla yaralı ve hasar yoktu. Beni hastaneye getirdiler. Arkadaşlarım yollarına devam etti'' dedi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yakup Bahar da, bayram tatili için geldiği memleketi Kahramanmaraş'tan Ankara'ya gittiği sırada kazanın meydana geldiğini anlattı.

Kazaya uykuda yakalandığını ifade eden Bahar, ''Görültüyle uyandım. Önümüzdeki TIR yolun ortasına devrilmiş. Yolda kaygandı galiba. Bizim otobüs duramayarak TIR'a çarpmış. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim'' diye konuştu.

Murat Bahçeci de, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda memur olduğunu ve bayram tatilini geçirdiği Elazığ'dan Ankara'ya döndüğünü belirtti.

İçinde bulunduğu otobüse arkadan başka bir aracın çarptığını dile getiren Bahçeci, şunları anlattı:

''Yüzüme cam sıçradı. Emniyet kemerim takılı olmasaydı belki ben de aşağı düşebilirdim. Çok şükür, ufak tefek sıyrıklarla atlattık. Kazadan sonra otobüsten inerek çevreye baktık. 3-4 otobüs birbirine girmişti. Olay yeri adeta mahşer yeri gibiydi. Hala kazanın etkisindeyim.''

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Elbaşı köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 3 kişi ölmüş, 49 kişi yaralanmıştı.

KAZADA ÖLEN 3 KİŞİ İLE YARALANAN 44 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kayseri'nin Bünyan İlçesine bağlı Elbaşı köyü yakınlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında ölen 3 kişi ile yaralanan 44 kişinin kimliği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Canan Yıldırım yönetimindeki 34 FC 0534 plakalı tır, Kayseri-Malatya kara yolunun 63. kilometresinde, buzla kaplı zeminde kayarak aynı yönde giden Ayhan Yağlıcıoğlu yönetimindeki 46 HY 359 plakalı tıra çarptı.

Kaza yapan tırlara, daha sonra Murat Yurt yönetimindeki 71 DF 002 plakalı, Erkan Ercan yönetimindeki 34 DC 7655 plakalı, Osman Avcı idaresindeki 34 USU 34 plakalı ve Mehmet Çiçek'in kullandığı 23 HA 323 plakalı yolcu otobüsleri çarptı.

Kazada 71 DF 002 plakalı yolcu otobüsünün sürücüsü Murat Yurt ile ön koltuklarda oturan Fazlı Yurt ve Gamze Aksu olay yerinde hayatını kaybetti. Cesetler, kazaya karışan araçların vinçlerle çekilmesinden sonra otobüs içerisinden güçlükle çıkartılabildi.

Kazada yaralanan 44 kişinin isimleri şöyle:

''Ali Özşahan, Hidayet Eşin, Abdurrahman Navruz, Mustafa Yeter, İsmail Tekin Okutucu, Sabiha Yıldız, İbrahim Güler, Hasan Keskin, Rıdvan Miral, Atilla Ulutaş, Elif Saçar, Güllü Parmaksız, Sabiha Beşen, Kahraman Gökşen, Derya Aksu, Ebru Dilbaz, Ebru Nur Ay, Kemal Beşen, İlhan Kuray, Şeyhmuz Nergiz, Bünyamin Bozkurt, İsa Burak, Mevlüde Şirin, Celal Ardıç, Aslı Yırtar, Yakup Bahar, Perihan Orak, Neşe Tok, Fatih İnciroğlu, Murat Bahçeci, Firdevs Kalaycı, Selver Karaçalı, Fatih Denizdolduran, Medine Doğan, Muhammet Kalın, Rüstem Bolat, Erol Deniz, Ahmet Demirel, Sefa Aytemur, Salih Nacar, Serhat Küsmüş, Seyfi Menteş, Hasan Yiğit ve Mahmut Korkmaz''

Yaralanan 44 kişinin Kayseri'deki çeşitli hastanelerde tedavileri devam ediyor.

Kazada hafif sıyrıklarla yaralanan 5 kişi ise ambulanslarda tedavi edildi.

(AA)