kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye ekonomisi durgunluğa girdi"

Giriş Saati : 15.12.2008 17:33
Güncelleme : 15.12.2008 17:55
Yeni Haber
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 2008 üçüncü çeyrek büyümesinin yüzde 0.5 çıkması ile ilgili olarak, "Elde edilen bu sıfır düzeyine yakın, mikro büyüme, 2001 yılının son çeyreğinden bu yana, en düşük büyüme oranıdır ve Türkiye ekonomisinin durgunluğa girdiğinin işaretidir" dedi.

İSO Başkanı Küçük, yazılı açıklamasında, imalat sanayi katma değerinde, 2002 ilk çeyrekten sonra ilk defa azalma olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"26 çeyrektir büyümenin lokomotifliğini üstlenen sanayimiz ilk defa, bu çeyrekte, büyümeye katkı yapamamıştır. Sanayi katma değerindeki düşüş, ticaret sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Özel sektör yatırım harcamalarında ve özel tüketim harcamalarında da 2001 sonrası dönemin en yüksek oranlı düşüşleri gerçekleşmiştir."

"GÖSTERGELER ALARM KONUMUNA GEÇTİ"

Tanıl Küçük, açıklanan verilere göre işsizlikte de önemli artış olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Sanayi sektörü üretimi, dördüncü çeyrek için de olumlu sinyaller vermemektedir. Dolayısıyla dördüncü çeyrek büyümesi için de iyimser olmak oldukça zordur. Tüm bunları bir arada düşündüğümüzde, ekonominin seyrindeki olumsuzluk net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Türkiye ekonomisinde, yedi yıl aradan sonra, göstergeler yeniden alarm konumuna geçmiştir. 2009, 2008'den çok daha zor bir yıl olma potansiyelini taşımaktadır. Bu zor yılı aşmak ve ekonomide yeni bir çıkış sürecini başlatabilmek için Türkiye, şimdiye kadarkilerden daha yaratıcı ve sağlam politikalar uygulamak zorundadır."

ANKA