kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kimse beklemesin, af yok"

Giriş Saati : 15.12.2008 15:32
Güncelleme : 15.12.2008 21:48
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bakanlığının ve Hükümetin gündeminde affın söz konusu olmadığını belirterek, ''Hiç kimse, af çıkacak düşüncesiyle lütfen aklına suç işlemeyi getirmesin'' dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Şahin, ''Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısının 100 bini geçmesinin nedenlerinin'' sorulması üzerine, bunun sosyo ekonomik nedenleri olabileceğini söyledi. Bakan Şahin, ''Nüfus artışı olabilir ama ben en önemlisi olarak son yıllarda suç ve suçluyla mücadelede Türkiye'nin başarılı olmuş olmasını gösteriyorum'' dedi.

Organize suç örgütleriyle mücadelede son yıllarda önemli başarılar elde edildiğini anlatan Mehmet Ali Şahin, ''Endişeye hiç gerek olmadığı kanaatindeyim, her türlü tedbiri alıyoruz. Sayının artmış olması dikkatleri çekiyor ancak bu sayının artmış olması yeni tedbirler almamızı da gerektirdi, tedbirleri alıyoruz'' diye konuştu.

''Geçmiş dönemde çıkmış aflar bu sonucu etkiledi mi? Hükümetin gündeminde yeni bir af var mı?'' şeklindeki sorulara karşılık da Adalet Bakanı Şahin, Türkiye'de periyodik aralıklarla bir takım aflar çıktığını, bu afların çıkmış olmasının, suç işlemeyi düşünen kişileri, ''Nasıl olsa bir af daha çıkar, kurtulurum'' şeklinde bir düşünceye itmiş olabileceğini belirtti.
Bakan Şahin, ''Şunu herkes iyi bilsin, Adalet Bakanlığı'nın gündeminde, hükümetimizin gündeminde bir af söz konusu değildir'' dedi.

Affın çıktığı 1999 yılında muhalefet milletvekili olarak Parlamento'da bulunduğunu hatırlatan Şahin, ''Orada, 'Her af suç ve suçluyu artıran bir etken oluyor' demiştim. Şimdi Adalet Bakanıyım, bu sözümün arkasındayım'' şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Şahin, ''Hiç kimse af çıkacak düşüncesiyle lütfen aklına suç işlemeyi getirmesin'' dedi.

İMRALI'DAKİ İNŞAAT

İmralı Cezaevi'ndeki iyileştirme çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Bakan Şahin, orada başka tutuklu ve hükümlülerin de kalabileceği sayıyı artırmayı planladıklarını, bu konuda inşai faaliyete başladıklarını hatırlattı.
İnşai faaliyetin şu anda devam ettiğini kaydeden Şahin, ''Bittikten sonra oraya yeni tutuklu veya hükümlü sevk eder miyiz, etmez miyiz bunun kararını daha sonra vereceğiz. Bu tamamen bizim İmralı'da F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu kapasitesini genişletme düşüncesinin ürünüdür'' diye konuştu.

Orada kalan personel için lojman inşaatı da yapıldığını anlatan Şahin, inşaatların Mayıs ayına doğru bitmesinin planlandığını bildirdi.
Bir başka soru üzerine de Adalet Bakanı Şahin, Almanya'daki Deniz Feneri davasıyla ilgili Alman makamlarından dosyayı, bilgi ve belgeleri istediklerini hatırlattı. Şahin, ''Henüz Bakanlığımıza, dosyalar, bilgi ve belgeler gelmedi. Geldiği takdirde hemen, bizden talep eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğiz'' dedi.

AA