kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BABASI İLE BİRLİKTE OY VERDİ... Türkmen lider Gurbanguli Berdimuhamedov oyunu babası ile birlikte Aşkabat'taki Annaniyaz Artık isimli okulda kullandı. Sonuçlar bugün açıklanıyor.

Türkmenistan'da şölen gibi seçim

15.12.2008
125 koltuklu Meclis'e temsilcilerini göndermek için Türkmen halkı dün sandık başındaydı. Oy verme sürerken her yerde konser ve şenlikler düzenlendi..
Türkmenistan'da halk milletvekili seçimleri için dün sandık başındaydı. Yaklaşık 3 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Türkmenistan'da halk, 125 koltuklu Türkmen Meclisi'nin yeni üyelerini belirlemek için oy kullandı. Başkent Aşkabat ve diğer 5 eyalette oy verme işlemi, yerel saatle 08.00'de başladı.

YOĞUN KATILIM
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da oyunu, seçimin başlamasıyla ilk saatlerde Aşkabat'taki 13. seçim bölgesinde kullandı. 125 seçim bölgesinde 2 bin 118 sandık oluşturuldu. Oy verme işlemi sürerken, konserler ve halk oyunları gösterileri de yapıldı. Nüfusu 6 milyona yaklaşan Türkmenistan'da, Meclis üstü bir kurul olan Halk Maslahatı'nın yetkileri geçen eylül ayında Devlet Başkanı ve Meclis'e devredilmesinin ardından ilk defa yapılan milletvekili seçimlerine, katılım yoğun olarak gerçekleşti.

50 GÖZLEMCİ
Böylece ilk defa, milletvekili sayısı 50 olan Türkmen Meclisi'ne 5 yıllığına yeni 125 üye seçilmiş olacak. Milletvekilliği için yarışan 56'sı kadın 288 adaydan 286'sı üniversite mezunu. Seçmen yaşının 18 olduğu ülkede 25 yaşını dolduran Türkmenistan vatandaşı herkes aday olabiliyor. Seçimleri BM, AGİT ve BDT gibi 50'ye yakın gözlemci izledi.