kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Kredi borcu faizleri kalksın" talebi

Giriş Saati : 15.12.2008 14:28
Güncelleme : 15.12.2008 17:55
Yeni Haber
Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çetin, kredi kartı borçları ve tüketici kredisinden doğan ana para borçlarının faizlerden arındırılmasını ve yıllık yüzde 3 faizle 18 eşit taksitle ödeme kolaylığı getirilmesini istedi.
Çetin yaptığı yazılı açıklamada, tüm kaynakların, ''krizi yaratan sermaye sahiplerine akıtmaktan vazgeçilmesi ve tüketicilerin düşünülmesi gerektiğini'' ifade etti.

''Bütün resmi ve gayri resmi desteklere karşı hala sermaye kesimine vergi indirimi istemek, yüzsüzlükten öte hırsızlıktır'' diyen Çetin, özetle şunları kaydetti:

''Vergi indirimi yapılmalıdır ancak kamunun ürettiği mal ve hizmetlerdeki KDV oranları indirilmelidir. Akaryakıttaki ÖTV kaldırılmalıdır. KDV düşürülmelidir. Sudaki KDV oranı temel ihtiyaç listesine alınmalı ve yüzde 1'e düşürülmelidir. Doğal gazdaki ve elektrikteki vergi oranları yüzde 1'e çekilmelidir. Elektrik faturalarında 6-7 çeşit fon ve paylar kaldırılmalıdır. Vergi indirimi tüketicilere yansıyan alanlarda yapılmalıdır. Şimdiye kadar olduğu gibi satıcıların cebine girmemelidir.''

Bir an önce tüketicilerin alım gücünü artıran önlemlere ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Çetin, ''kredi kartı borçları ve tüketici kredisinden doğan ana para borçlarının faizlerden arındırılarak, yıllık yüzde 3 faizle 18 eşit taksitle ödeme kolaylığı sağlanmasını'' istedi.

AA