kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TETAŞ özel sektörden elektrik alacak

Giriş Saati : 14.12.2008 14:05
Yeni Haber
Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş (TETAŞ), özel sektörden elektrik enerjisi alımına dönük ihale açacak.

TETAŞ'ın 2012 yılına kadar piyasadan elektrik alımı için açacağı ihaleye dönük hazırlıklar son aşamaya geldi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununda yapılan değişiklik çerçevesinde TETAŞ'a piyasadan enerji alma imkanı oluştuğunu hatırlatırken, geçiş dönemi sözleşmelerinin daha önce 2010 yılına kadar yapıldığını ancak kanunda bu sözleşmelerin EPDK ve Enerji Bakanlığının onayını alarak 2012 yılına kadar uzatma imkanının bulunduğunu belirtti.

Kanun çerçevesinde TETAŞ'ın elektrik enerjisini piyasadan almaya dönük gerekli çalışmaları yaptığını bildiren Gökkaya, bu çerçevede dağıtım şirketlerinin de elektrik enerjisine ihtiyaçlarının olup olmadığını baktıklarını ve tespitlerde bulunduklarını kaydetti.

Şu anda ihale şartname ve sözleşmelerini hazırlamada son aşamada olduklarını anlatan Gökkaya, ''Kısa zamanda bu çerçevede elektrik alımına başlayacağız, en kısa sürede ihaleye çıkacağız'' dedi.

UCUZ ELEKTRİK TERCİH EDİLECEK

TETAŞ'ın satabileceği miktarda elektrik almak istediğini bu kapsamda ihtiyaçları tespit ettiğini anlatan Gökkaya, ''Makul gördüğümüz fiyatlardan elektrik almamız gerekiyor, alacağımız miktarı fiyatları da uygun gördüğümüz seviyede olursa alacağız. İhalede katılımcıların fiyatları ucuzdan pahalıya doğru gidecek'' diye konuştu.

Şartnamede yıllara göre elektrik ihtiyacının belirleneceğini ifade eden Gökkaya, kamunun sürekli ve kaliteli elektrik alabilmesi için çaba harcayan düzenlemeye tabi kuruluş olduklarını kaydetti.

Elektrik fiyatlarının istikrarlı bir şekilde seyrinin sağlanmasının amaçlandığını belirten TETAŞ Genel Müdürü, burada esas olanın sürekli, ucuz ve kaliteli elektriğin alımını ikili anlaşmalarla sağlamak olduğunu söyledi.