kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DTP heyeti Barzani'yle görüştü

DİYARBAKIR/SABAH
13.12.2008
DTP'li bir grup milletvekili dün K. Irak'ta Mesud Barzani ile bir araya gelerek "Kürt sorununu" konuştu. DTP'liler bugün de Talabani ile görüşecek..
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile bazı DTP milletvekilleri, dün Kuzey Irak'ta bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile bir araya geldi. Ahmet Türk, DTP Genel Başkan Yardımcıları Mardin milletvekili Emine Ayna, İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, Siirt milletvekili Osman Özçelik ve Diyarbakır'daki Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'tan oluşan DTP heyeti, K. Irak'a gitti. Önce Barzan köyünde bulunan Mesud Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'nin mezarını ziyaret eden DTP'liler, daha sonra Erbil'e bağlı Selahaddin kasabasına geçti. Geçtiğimiz mayıstaki K. Irak ziyaretleri sırasında görüşme taleplerine olumsuz yanıt alan DTP heyeti bu kez Mesud Barzani tarafından kabul edildi.

'SİLAHSIZ ÇÖZÜM'
Yapılan görüşmede Kürt Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kemal Kerkuki, İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Başkanlık Divanı Başkanı Dr. Fuat Huseyin, Asayiş Sorumlusu Sidad Barzani de hazır bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede Barzani'nin Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik hava operasyonlarından rahatsızlık duyduklarını belirttiği öğrenildi. Bölgesel sorunların tartışıldığı belirtilen toplantıda, Kürtler arası diyalogun geliştirilmesi, Türkiye'deki Kürt sorununun askeri yöntemlerle değil, diyalogla çözülmesi konusunda görüş birliğine varıldığı da ifade edildi. DTP heyetinin bugün de KYB lideri ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşecekleri belirtildi.