kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bush'un otomotiv hesabı, Obama'ya sağ salim teslim

14.12.2008
GM, Chrysler ve Ford için Kurtarma Fonu'nun kullanılabileceğini açıklayan Bush'un Obama görevi devralana dek iflasa izin vermeyeceği ileri sürüldü..
İflasın eşiğindeki üç otomotiv devini kurtarmak için Sorunlu Varlıkları Koruma Programı'nın kullanılabileceğini açıklayan Bush yönetimi detayları netleştirmeye çalışıyor. Bloomberg'in haberine göre Bush yönetiminin, acilen yardım edilmezse gelecek yıla zor çıkacağını söyleyen General Motors ile Chrysler'i 6 Ocak'taki Kongre toplantısına kadar ayakta tutacak bir destek üzerinde çalıştığı ileri sürüldü. ABD'de seçilmiş yeni Başkan Barack Obama görevi Bush'tan 20 Ocak'ta devralacak.

GEÇİCİ YARDIM
80.6 milyar dolar ile Amerika'nın en büyük fonlarından biri olan Vanguard 500 Index Fund'un kurucusu John Bogle, olası bir desteğin otomotiv devlerine geçici bir yardım şeklinde olacağını öngördü. Bogle, General Motors'un iflas etmesi gibi bir olasılığa ise prim vermedi. Bu arada hükümetten gelmesi muhtemel yardım paketine dört elle sarılan General Motors hiç vakit kaybetmeden üst düzey yöneticilerle görüşmelere başladı. GM CEO'su Rick Wagoner dün Beyaz Saray Genel Sekreteri Joshua Bolten ve Hazine Bakanı Henry Paulson ile telefon görüşmesi yaptı. Konuya yakın kaynaklar görüşmede otomotivcileri ayakta tutacak kısa vadeli önlemlerin konuşulduğunu belirtti. Görüşmede GM'nin Operasyon Direktörü Fritz Henderson ile Chrysler'in sahibi olan Cerberus'un kurucusu Stephen Feinberg'in de bulunduğu da gelen bilgiler arasında. Finans şefi Ray Young ve diğer üst düzey yöneticilerin, hükümet yetkilileri ile hafta sonunda olası anlaşmanın detayları üzerinde çalıştığı kaydedildi. Anlaşmanın ise en erken gelecek hafta içinde gerçekleşebileceği belirtildi. GM sözcüsü Tony Cervone ve Beyaz Saray Sözcüsü Tony Fratto görüşmeyi teyit etmedi. Detroitli otomotiv devlerinin iflası durumunda 2009 yılında toplam 2.5 ile 3.5 milyon kişinin işsiz kalabileceği hesaplanıyor.