kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DSP seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı

Giriş Saati : 14.12.2008 14:09
Güncelleme : 14.12.2008 14:47
Yeni Haber
29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimler için Aydın'da siyasi partiler hazırlıklarını devam ediyor.

AK Parti ve CHP'nin ardından çalışmalarını derinden sürdüren DSP de yerel seçimlerde hem sol hem de sağ kesime hitap edecek adaylarla görüşmeye başladı. Aydın'da yerel seçimleri alacaklarına inandıklarını kaydeden DSP Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, belediye başkan adaylığı konusunda ANAVATAN Partisi MKYK Üyesi Önder Nalıncı ile görüştüklerini ve Aydın'a hizmet için Nalıncı ile aynı çizgide görüş birliğine vardıklarına söyledi.

DSP'ye olan teveccühün her geçen gün arttığını kaydeden DSP Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, Aydın'da her kesimi kucaklayabilecek ve birleştirici rol üstlenebilecek kişilerle yola çıkmayı düşündüklerini söyledi. Adaylık konusunda görüşmelerde bulundukları Önder Nalıncı'nın da Aydın siyasetinde önemli görevler üstlenmiş bir kişi olduğunu kaydeden Aksakal "Önder Nalıncı elini taşın altına koyabilmiş belli sayıdaki arkadaşlarımızdan birisidir. Düzgün bir sosyal ve ticari ilişki yapısı vardır. Rahmetli Başbakanımız Bülent Ecevit de ölümünden önce ülkenin bu kötü gidişinden kurtarılabilmesinin yolunun 'sağlı-sollu işbirliği'nden geçtiğini söylemişti. Toplumunu tüm kesimlerinin desteğini alabilecek bir yapıya sahip olan DSP de bu işbirliği çalışmalarının yeşerebileceği bir ortamdır.Herkes gönül rahatlığıyla DSP'ye oy verebilir" dedi.

Son zamanlarda yapılan yanlış siyaset nedeniyle insanların birbirlerine kucaklaması yerine tam tersi bir ortamın oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden DSP Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal "Siyaseti iki kutuplu hale getirmeye çalışanların, aslında demokrasiye değil belli çevrelere hizmet ettiği tartışılmaz bir gerçektir. Tüm toplum kesimleri düne kadar ülkeyi AK Parti'den kurtarmak için çaba gösterirken yeni çarşaf açılımlarıyla birlikte aslında Baykal'dan da kurtarmak zorunda olduğunun farkına vardı. Dolayısıyla bu gidişten rahatsızlık duyan tüm kesimleri DSP adaylarına destek vermeye çağırıyorum" ifadelerine yer verdi.

DSP'nin bu teklifini çok nazik bulduğunu ve bu konuda değerlendirmeleri yaptıklarını kaydeden Önder Nalıncı, "Yerel seçimlerde merkezi kucaklayabilecek bir ortamın oluşmasını bekliyoruz. Bu iş süreç istiyor. Başka ittifakların da bu işe destek vermesi gerek. Ciddi bir oluşum olursa bu işin arkasından bütün Aydın'ın geleceğine inanıyorum. DSP'nin nezaketle başlattığı bu girişim adına görüşmelerimize başladık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi.