kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Papadopulos yarın toprağa veriliyor

Giriş Saati : 14.12.2008 12:34
Güncelleme : 14.12.2008 20:26
Yeni Haber
Geçen Cuma günü vefat eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi eski lideri Tasos Papadopulos için yarın cenaze töreni düzenlenecek. Cenaze töreninde Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni de hazır bulunacak.

Uzun bir süreden beri akciğer kanseri tedavisini gören 74 yaşındaki Papadopulos için yarın, üç günlük ulusal yas ilan edildiği Rum Kesimi'nde bir cenaze töreni düzenlenecek. Cenaze töreni nedeniyle Güney Kıbrıs'ta yarın tüm resmi daireler ve okullar tatil edilecek. Yarın sabahtaki cenaze töreninde Rum Yönetimi Başkanı Dimitri Hristofyas bir konuşma yapacak. Törende yarın Atina'dan adaya gelecek Yunanistan Başbakanı Karamanlis ve Dışişleri Bakanı Bakoyanni de yer alacak.

2003'den itibaren beş yıl Rum Kesimi'ni yöneten Papadopulos, ülkeyi AB'ye girmesini sağlarken, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik Annan Planı'nın engellenmesi için elinde gelen tüm çabalar gösterdi. Annan Planı referandumu öncesi sürdürdüğünü yoğun "Hayır" kampanyasıyla ABD ve AB başkentlerinde tepki yaratan Papadopulos, bu yılın başlarında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir yenilgiye uğradı.

Gençliğinde Yunanistan'a enosisi (ilhak) hedefleyen terör örgütü EOKA'da çeşitli görevlerde üstelenen ancak son yıllarda "Eskiden EOKA'cıydım ama artık değiştim" yönündeki açıklamalarda bulunan Papadopulos, evli ve dört çocuğun babasıydı.

ANKA