kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
12.12.2008
Hepinize mutlu pazarlar sevgili okurlar... 2008'in son iki haftasını yaşarken bu pazar sizleri yine dayanılmaz lezzetlerle buluşturmak için sabırsızlanıyorum. Hem lezzetli hem sağlıklı bir seçenek olan patatesli pırasa çorbasını çok seveceksiniz... Zencefilli tavuğun yanına ise mis gibi bir arpa şehriye pilavının iyi gideceğini düşündüm... Önümüzdeki hafta ise zencefilli yılbaşı kurabiyesi ve balkabaklı yılbaşı pastası tariflerim var. Onları da çok seveceksiniz. Haftaya görüşmek üzere...

Patatesli pırasa çorbası
MALZEMELER
(6 kişilik)
* 500 gram pırasa
* 2 orta boy patates
* 1 küçük boy soğan
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı sıcak süt
* 3 su bardağı ılık su
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz ve taze karabiber
Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 25 dk.
Pırasalar, patatesler ve soğanı iri iri doğrayıp, tencereye koyun. Ilık suyu da katıp, kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca şeker, yağ, biraz tuz ve sıcak sütü de ilave edip rondodan geçirin. Çorbanın kıvamının çok koyu olmamasına özen gösterin. Afiyet olsun...

Zencefilli tavuk
MALZEMELER
(6 kişilik)
* 500 gram tavuk
* 3 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 dal taze soğan
* 1 yemek kaşığı toz zencefil
* 2 yemek kaşığı taze krema
* Tuz
* Karabiber
Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 20 dk
İnce ince doğradığınız soğan ve sarımsağı zeytinyağıyla birlikte tencerenize koyup kavurun. Ardından kuşbaşı doğradığınız tavukları da ilave edip, kavurmaya devam edin. Kremayı zencefille birlikte karıştırıp, tavuklara ekleyin. Bir süre kaynattıktan sonra üzerine karabiber serpip, sıcak servis yapın. Yanında pilav çok iyi gider.

Arpa şehriye pilavı
MALZEMELER
(4-6 kişilik)
* 1 su bardağı arpa şehriye
* 1 su bardağından biraz fazla ılık su
* 2 yemek kaşığı mısırözü yağı
* Tuz
Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 15 dk
Tencereye yağı koyun ve arpa şehriyeyi biraz kavurup, tuzunu ilave edin. Ilık suyu da ekledikten sonra ocağın altını kısın. Pilav suyunu çekene kadar piştikten sonra demlenmeye bırakın. Son derece pratik ve lezzetli bu pilavı çocuklar da çok seviyor.