kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için çiftlerin birbirlerine sırt çevirmemesi şart. Kadın ya da erkeğin seks konusunda ne tür çekincesi varsa partnerine söylemesi gerekiyor.

Cinselliği öğrenmenin zamanı yok

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
03.12.2008
Cinsellik öğrenilip, geliştirilebilecek bir davranıştır. İlk tecrübe için ise uygun bir partner ve uygun bir ortam iyi olur. Kendinize güvenmeniz de gerekir..
30 yaşındayım ve bugüne kadar hiç cinsel ilişkim olmadı. Evlenmek istiyorum ancak ilk gece sertleşme sağlayamama ve bunun gibi bazı konularda endişelerim var. Sizden bu konuda bilgi istiyorum. F.R/Tokat

Cinsel tecrübesi az olan ya da hiç olmayan erkeklerde 'ilk cinsel ilişkide başarısız olma korkusu' çok sık rastladığımız bir durumdur. Bu korku sertleşme sağlayamadan, daha cinsel ilişkiye girmeden erken boşalmaya kadar değişik şekillerde kendini gösterebilir.

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN
Sertleşme sorunu; cinsel performans için yeterli olan sertleşme seviyesini sağlayamama veya koruyamama durumudur. Kızlık zarı ise vajina girişinin kenarında esnek bir yapıdır, doğada sadece kadınlar ve atlarda bulunur. Bizim toplumumuzda ilk ilişkide kanama olması beklentisi vardır. Bunun nedeni de hem kadınlarımızın hem de erkeklerimizin cinsel açıdan deneyimsiz olmasıdır. Size tavsiyem; uygun bir partnerle, uygun bir ortamda, kendinizi olduğunuz gibi kabul ederek ilk cinsel deneyiminizi yaşamanızdır. Cinsellik öğrenilebilen bir davranıştır. Ayrıca doğru ve sağlıklı cinsel bilgiler içeren kitaplar okuyarak kendinizi geliştirmenizde de fayda var.