kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sean Connery

İskoçyalı kılıcı çekti banka sattırmıyor

08.12.2008
Oscar ödüllü ve 'Sir' unvanlı dünyaca ünlü aktör Sean Connery, bir İskoçya milliyetçisi olarak ülkenin en büyük bankalarından HBOS'nin Lloyds TSB ile birleşme kararına karşı kazan kaldırdı..
İngiltere'nin en büyük konut kredisi kuruluşu olan HBOS'nin, ülkenin en büyük bankalarından Lloyds TSB ile birleşmesine karşı çıkanlara ünlü aktör Sean Connery de eklendi. Birleşme karşıtları İskoçya'nın bir bankasının bu şekilde İngilizlere satışını milli dava haline getirmiş durumda. 007 James Bond, İskoçyalı (Highlander) ve Kızıl Ekim filmleri ile yıldızlaşan Sir Sean Connery, birleşmeyi sağlayacak kurula şahsi bir mesaj yolladı. Connery, notunda birleşmenin İskoçya ve HBOS için faydalı olacağını düşünmediğini söyledi.

KARŞITLAR MUTLU
Sean Connery gibi Oscar ödüllü bir aktörün desteğini arkalarında görmekten oldukça memnun olduklarını söyleyen birleşme karşıtları bu desteğin kendilerini daha da cesaretlendirdiğini açıkladı. Aslında Connery'nin bu desteğine çok da şaşırmamak lazım. Çünkü Connery Milliyetçi İskoçya Partisi'nin de destekçisi. 500 hissedar, işletmeci ve siyasetçi hükümetin birleşme kararının rekabete aykırı olduğunu düşünüyor. Rekabet Komisyonu eleştirenler bugünkü davanın sonucunu merakla bekliyor. Birleşmenin gerçekleşmesi halinde ortaya çıkacak olan bankacılık kuruluşu, 30 milyar sterlin tutarındaki değeriyle, İngiltere'de tam anlamıyla dev bir finans kurumu konumuna ulaşacak.
Haberin fotoğrafları