kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Yuvalama

Bulgur, un ve yumurtayı bir kaba alıp üzerine bir adet rendelenmiş soğan ekleyin. Karışımı yoğurun. Hamur macun kıvamını alınca, yumurta büyüklüğünde bir parçayı iki elinizin arasında ileri geri yuvarlayarak bir parmak kalınlığında olacak şekilde rulo haline getirin. Rulodan minik köftecikler kopartın ve un serpilmiş tepsiye koyun. Tüm hamurdan bu şekilde köfteler hazırladıktan sonra tepsiyi sallayıp, köfteleri hafifçe unlayın. Tepsiyi dolaba koyup bir saat dinlendirin. Kalan soğanı kıyıp, erittiğiniz tereyağında kavurun. Salçayı da ekleyip bir-iki kere çevirdikten sonra haşlanmış nohut, mercimek ve et suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra yuvalamaları tencereye ilave edin. Reyhan, nane, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin. Yuvalamalar pişince kıyılmış maydanoz ve limon suyunu katın. Sıcak servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 1 su bardağı tepeleme ince bulgur
* 1 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 2 adet orta boy soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1'er su bardağı haşlanmış nohut
* 4-5 su bardağı et suyu ya da su
* 1 çorba kaşığı reyhan
* 1 çorba kaşığı nane
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 1 adet limonun suyu

* * *
Cevizli kolay kuş yuvası
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuzu koyun. Ara sıra su ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Nişasta ya da un serperek, baklava hamuru inceliğinde açın. Kenarlarını keserek dikdörtgen haline getirin. Açtığınız hamurun kenarlarına yumurta akı sürün. Üzerine ceviz serpip alt ucundan yukarı doğru sarıp, rulo haline getirin. Rulo hamurdan iki parmak genişliğinde parçalar kesip bir tepsiye dizin. Tereyağını eritip tepsinin üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana kadar pişirin. Sonra ocaktan alıp soğutun. Şerbeti hazırlamak için su ve tozşekeri tencerede karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya döküp iyice çekmesini bekleyin.

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 su bardağı tepeleme un
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı yoğurt
* Yarım limonun suyu
* Yarım çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar su
* 400 gr. iri çekilmiş ceviz
* Yarım su bardağı nişasta
* 1 adet yumurtanın akı
Üzeri için:
* 150 gr. tereyağı
Şerbeti için:
* 2 su bardağı tozşeker
* 1.5 su bardağı su
* Yarım limonun suyu