kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, halkın bayram tebriğini kabul etti

Giriş Saati : 08.12.2008 15:04
Güncelleme : 08.12.2008 23:39
Yeni Haber
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum tarafını, "Kıbrıslı Türklerin var olan doğal haklarını tanıyarak, Kıbrıs sorununu birlikte çözmeye" davet etti.

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetiminden bu konuda bir kez daha esnek davranmasını isteyerek, "Kıbrıslı Türklerin siyasi eşit bir halk olarak bu ortaklıkta yer alması için esnekliğin gerekli olduğunu ve bu çerçevede müzakereleri hızlı bir şekilde sonuçlandırmak için yoğun bir çalışma içine girmemiz gerektiğini vurguluyorum" dedi.

Talat, eşi Oya Talat ile birlikte Cumhurbaşkanlığında halkla bayramlaştı. Bayram tebliğine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin, tümen komutanları, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri yetkililer, bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halk katıldı.

TALAT'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Talat, tebrik kabulü sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Talat, tüm Kıbrıslı Türkler ve İslam aleminin bayramını kutlayarak, tüm dünya insanlarına barış ve mutluluk diledi.

Bayramların dostluk ve kardeşliklerin pekiştirildiği, kavgalıların birbiriyle durumunu tekrar tekrar gözden geçirdiği, barışı yakalamak için çalıştığı gün olduğunu belirten Talat, "Ülkemizde, yurdumuzda hem iç barışımızı, toplumsal barışımızı, insanlarımızın birbiriyle yakınlığını kardeşliğini, birbirine hoşgörüyle yaklaşmasını, kavgalıların barışmasını, toplumsal sorunlara el birliğiyle çözüm bulmak için birlikte çalışılmasını ve bunun iyice değerlendirilmesini diliyorum" dedi.

Talat, bayramın anlamı çerçevesinde, kronik hale gelmiş Kıbrıs sorununun çözümünü de diledi.

"GÖREVİMİN BİLİNCİNDEYİM"


Kıbrıs sorununun çözümü konusunda kendilerine çok önemli görevler düştüğünün bilincinde olduğunu kaydeden Talat, bunun için yoğun olarak çalıştıklarını, zorluk ve sıkıntıları aşma yönünde uğraştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Talat, sorunları aşmanın her zaman kolay olmadığını ifade ederek, Kıbrıs sorununun BM zemininde, devam eden süreçte ortaya çıkan parametreler doğrultusunda çözülebileceğini kaydetti. Talat, bunun iki kesimli, iki halkın siyasi eşitliğine dayanan, iki kurucu devletin eşit statüde olduğu yeni bir ortaklık olacağını belirtti.

"KARŞILIKLI İYİ NİYET ŞART"

Tüm bunları sağlayabilmek için çok yoğun çalıştıklarını ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı, sorunlarının çözümünün sadece kendilerinin iyi niyetine bağlı olmadığını, karşı tarafın da iyi niyetli davranması gerektiğini vurguladı.

Talat, "Bu bayram gününde Kıbrıs Rum tarafını, Kıbrıslı Türklerin var olan doğal haklarını tanıyarak Kıbrıs sorununu birlikte çözmeye davet ediyorum. Bir kez daha bu konuda esnek davranmalarını, Kıbrıslı Türklerin siyasi eşit bir halk olarak bu ortaklıkta yer alması için esnekliğin gerekli olduğunu ve bu çerçevede müzakereleri hızlı bir şekilde sonuçlandırmak için yoğun bir çalışma içine girmemiz gerektiğini vurguluyorum" dedi.

PAPADOPULOS'A ACİL ŞİFALAR

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, bir soru üzerine, hastanede bulunan eski Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'u şu anda ziyaret etmenin planları arasında bulunmadığına işaret ederek, "Papadopulos şu anda yoğun bakımda olduğu için ziyaret edilecek bir durumu olmadığını biliyorum. Şu an için kendisini ziyaret etmek gibi bir planım yok. Şu an için durumunun çok kritik olduğu söyleniyor, kendisine acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

AA