kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Arafat'ta 3 milyon Müslüman

08.12.2008
Kutsal topraklardaki 3 milyondan fazla hacı adayı, dün Arafat'ta toplandı. Bugün Şeytan taşlayıp kurban kesecek, ardından da Kâbe'yi tavaf edecekler..
Kutsal topraklarda aralarında 130 bin Türk'ün de bulunduğu yaklaşık 3 milyon kadar Müslüman dün vakfe için Arafat'ta toplandı. "Emret Allah'ım" (emret-Lebbeyk Allahümme Lebbeyk) haykırışları her tarafı inletirken, 3 milyon Müslüman, Hac'ın en önemli şartlarından Arafat vakfesini yerine getirdi. Önceki gün Mekke'nin yaklaşık 25 kilometre güney doğusunda bulunan Arafat'a çıkarak geceyi burada geçiren hacı adayları, dün öğle ve ikindi namazlarını burada kıldı. Günü dua edip Kuran-ı Kerim okuyarak geçiren hacı adayları akşam da Arafat'tan ayrıldı. Müzdelife'de vakfe vazifesini yerine getirecek olan hacı adayları, bugün Mina'ya geçecek ve burada şeytan taşlayıp kurban keserek ihramdan çıkacak. Hacı adayları bunların ardından Kâbe'yi tavaf ederek hacı olacak. Vakfe'de Müslümanlar duygula anlar yaşıyor. Hacı adaylarından Ravya Muhammed isimli bir Mısırlı da, hislerini "Burada bulunmak hayatımdaki bütün tecrübelerden hatta çocuğumu gördüğüm ilk andan bile daha güzel" sözleriyle dile getirdi.

ETKİLEYİCİ MANZARA
Arafat, Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'ni okuduğu yer. Hazreti Adem'in Hazreti Havva ile yeryüzünde ilk buluştuğu Cebelürrahme Tepesi de Arafat ovasında bulunuyor. Arafat'ta bembeyaz ihramlara bürünmüş onbinlerce Müslüman etkileyici görüntüler oluşturuyor.