kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Londra'da oryantal rüzgarı

Giriş Saati : 08.12.2008 10:29
Güncelleme : 08.12.2008 23:39
Yeni Haber
Türk oryantal Aylin Hansen ve öğrencileri estirdikleri oryantal rüzgarı ile Londralıları kendilerine hayran bıraktı. Rakkase Oryantal Dans Okulu'nun öğrencileri tarafından sahnelenen "Doğunun Gizemli Yıldızları" adlı şov, Londra Artsdepot Pentland Tiyatro'da gerçekleştirilerek, İngiliz dans severlerin beğenisine sunuldu.

Tamamıyla Türk kültürünün izlerini taşıyan şovda konuk dansçı Özgen ve Suriyeli ünlü darbukacı Salam Al Sheik de yer aldı. 400 kişi kapasiteli tiyatro tamamen dolarken, birbirinden renkli kostümler ve kıvrak danslarıyla sahne alan 47 bayan dansçı izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Londra'da 5 yıldır Türk oryantal dans hocalığı yapan Hansen'in prodüksiyonu ve kareografileri ile sahnelenen şov'da ağrılıklı olarak Türk popular müziği ve özellikle Melih Kibar parçaları kullanıldı. 2 saat süren şovda İstanbul manzaraları arka plan olarak kullanılırken, popular 'Hadi hadi' parçası eşliğinde dansçı öğrencilerin sergiledikleri göbek dansı seyircilerin de katılımıyla keyifli anlarına yaşanmasına yola açtı.

Hansen, benzeri daha önce gerçekleştirilmeyen bu görsel oryantal şovun Artsdepot Sanat Merkezi'nin finansal desteği ile hayata geçirildiğini ve İngilizlerin oryantal dansa olan ilgisinin beklediğinden çok daha fazla olduğunu belirtti.Hansen 'Bu öğrencilerimle bu çapta ilk denemem. İlk kalça kaldırmasını öğrettiğimde gözlerindeki ifadeler halen aklımda. Şimdi bu öğrencilerimle aynı sahneyi paylaşıp böyle bir performans sergilemek muhteşem bir duygu" şeklinde konuştu.

İngiliz dans severler Linda Evans ve Kathy Blackburn'de atmosferden ve oryantal danstan çok etkilendiklerini ve şovdan sonra kendilerinin de dans kursuna başlayacaklarını belirtti.

AA