kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Annemin ölümünü hissettim

05.12.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Annemin ölümünü hissettim
- Anne babanızı ne zaman kaybettiniz?
- Babam 1983'te öldü. Annem geçen sene. Çok enteresan annemin vefatı. Ben Urla'dayım yazları. Annemi o sene götüremedim, çünkü omzunu kırmıştı.
Ben gidip geliyordum İstanbul'a. Bir seferinde, çarşamba günü gideceğiz İstanbul'a. Ben pazar günü durup dururken "Ben İstanbul'a gitmek istiyorum," dedim Engin'e. "Çarşamba gidiyoruz zaten," dedi. "Ben bugün gitmek istiyorum," dedim. İtiraz etti Engin ama ben kendime yer ayırttım uçakta. Suratı düştü filan. Neyse geldim İstanbul'a, annemin evinin kapısını çaldım. Annemin sesini duydum. Halbuki hep yatıyordu normalde. Çok sevindim, ayağa kalkmış.
Kapıyı açtı. Beni tanıdı, "Ah evladım sen mi geldin," dedi. Çok sevindim. Sarıldık bir an sımsıkı. İçeri geçtik. Ona bakan kadın geldi. Fan bozulmuş. Hava da çok sıcak. Kadın bana "Ayşe hanım bu bozuldu, yenisini alın," diye ısrar etti.
"Tamam, dur biraz oturayım," diyorum. O kadar çok söyledi ki, çıktım yenisini almaya. Akmerkez'den fanı aldım, ödedim.
Bakan kadının kocası alacak. O sırada telefon geldi, adam arıyor, "Ayşe Hanım sizi almaya geliyorum, anneniz vefat etti," dedi. Deli gibi koştum. Sarıldım, benim sarılmamla nefes verdi. Engin'e de dedim ki, "Eğer İstanbul'a gelmeme mani olsaydın, herhalde ayrılmıştık."

- Gece Sesleri dizisi sizin kitabınızdan uyarlandı. Siz izliyor musunuz?
- İlk başladığında Amerika'da bu romanı yazıyordum. Ama sonra izledim.
Benim kitabımla pek ilgisi yok. Oradan yola çıkmış ama diziler böyle oluyor ve yapacak bir şey yok buna. Çünkü her hafta 90 dakika bir şey sunmak zorundalar.

- Çalıntı haberlerine ne diyorsunuz?
- Ben o hanımı hiç tanımıyordum ne yazık ki. Ama iddiası da çok komik.
Çünkü eğreti gelin olayı bu topraklarda çok rastlanan bir şey. Üstelik Atıf Yılmaz da bunun filmini yaptı. Dolayısıyla aynı konuyu işlemek büyük bir rastlantı değil zaten.