kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Goodyear bayram tatilini uzattı

AA
Giriş Saati : 07.12.2008 12:00
Güncelleme : 07.12.2008 13:09
Yeni Haber
Goodyear Lastikleri T.A.Ş'nin Adapazarı ve Kocaeli fabrikalarında, Kurban Bayramı tatili için üretime ara verildi. Normal şartlarda 12 Aralık Cuma günü yeniden başlaması gereken üretim, 17 Aralıkta başlayacak.

Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Goodyear'ın global ekonomik koşulların sonucu olarak ortaya çıkan talep daralmasının devam etmesi nedeniyle böyle bir karar aldığını belirterek, bayram ve yılbaşı tatillerinin ardından üretime 5'er gün ara verileceğini bildirdi.

Üretime ara verilmesinden her iki fabrikada bulunan yaklaşık 1500 işçinin ekonomik kaybı olmayacağını ifade eden Karacan, toplam 10 günlük sürenin 6 gününün ücretli izin olacağını, 4 gününün ise yıllık izinlerden düşüleceğini kaydetti.

Karacan, şöyle devam etti:

''Goodyear fabrikalarında üretim bir süredir zaten 20 binden 9 bine düşmüştü. Tüm lastik fabrikalarında üretim hızlı bir şekilde düşüyor. Otomotiv sektöründeki daralmaya paralel olarak lastik sektöründe de talep daralması ortaya çıktı. Bu durum yalnızca Goodyear fabrikalarını değil, tüm lastik fabrikalarını kapsıyor. Üretim yüzde 30-60 seviyelerinde azaldı, tüm fabrikalarda bu sıkıntı var.''

Karacan, normal şartlarda yeni yıl tatili nedeniyle 31 Aralık 2008 tarihinde durdurularak 2 Ocak 2009 Cuma günü yeniden başlanacak üretimin ise her iki fabrikada başlangıç tarihinin geciktirilerek, 5 gün tamamen durdurulacağını ve üretimin 7 Ocak 2009 Çarşamba günü itibariyle yeniden başlayacağını sözlerine ekledi.