kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nar üreticinin yüzünü güldürdü

AA
Giriş Saati : 07.12.2008 11:40
Güncelleme : 07.12.2008 12:00
Yeni Haber
Sağlığa faydaları konusunda uzmanların yaptığı açıklamalarla tüketimi artan nar, bu sezon üreticisini de sevindirdi.

Nar ekiminin yoğun yapıldığı Mersin'in Silifke ilçesinde, sezon başında kilosu 1,5 YTL'den satılan narın 2,5 YTL'ye yükselmesine rağmen talep aynı oranda devam ediyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, ilçede bu yıl 1800 dönüm nar bahçesinden 3 bin 300 ton nar hasadı yapıldığını, fiyatların yüksek olmasının üreticiyi sevindirdiğini bildirdi.

Can, Göksu vadisinin mikro klima özelliği nedeniyle sadece o yörede yetiştirilen Silifke aşısı Keben narının Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 33 N16 olarak tescillendiğini ve Türkiye'nin tek sofralık narı olduğu kaydetti.

İlçede nar üretimi yapılan alanların genişletilmesi amacıyla yapılan çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü ifade eden Can, ''Keben narı, adını Göksu Vadisindeki Keben köyünden alıyor. Bu köyde yetişen narın bir tanesinin ağırlığı 1,5-2 kiloyu buluyor ve ekimden 3 yıl sonra ürün vermeye başlıyor'' dedi.

Can, Keben narının ayrı bir aroma özelliğine sahip olduğunu, görünüşü, tadı ve damak zevkine hitap etmesi nedeniyle sofralık türler arasında en fazla tercih edilen olduğunu bildirdi.

Bu arada, Keben narı, Türkiye genelinde düzenlenen tarım fuarlarında Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş tarafından ''Silifke Tarım Grubu'' adı altında açılan stantta tanıtılıyor.