kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

11 ayda 82 kilo verdi

Giriş Saati : 07.12.2008 11:46
Güncelleme : 07.12.2008 17:46
Yeni Haber
İzmir'de 180 kilo ağırlığındaki Teoman Yamalı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kapalı ameliyat olarak bilinen ''laparoskopi'' yöntemiyle yapılan operasyondan sonra 11 ayda 98 kiloya düştü.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir firmada şoför olarak görev yapan 2 çocuk babası 46 yaşındaki Teoman Yamalı, zayıflamak için çeşitli yöntemler denedi, ancak başarılı olamadı.

Yamalı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Uzman Dr. Mehmet Görgün tarafından ameliyat edildi.

Dr. Görgün, ameliyatın, hastalık derecesinde şişmanlığı olan, spor, egzersiz ve diyetle sonuç alamamış, zayıflayamamış kişilerde uygulandığını, midenin küçültülmesi ve ''by pass'' işlemini içerdiğini belirterek, bu yöntem için Fransa'da özel eğitim aldığını kaydetti.

Ameliyatın Türkiye'de ilk kez Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapıldığını belirten Dr. Görgün, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Tokluk hissi yaratan bölümü koruyoruz ve küçük bir mide oluşturuyoruz. Bağırsağın bir bölümünü küçük mideye bağlayarak bu sayede iştahın frenlenmesini sağlıyoruz. Yenilen gıdalar devre dışı kalan sahalardan geçiyor, enerji veren gıdaların emilimi daha az oluyor ve bu sayede kişi kolaylıkla kilo veriyor. Çikolata, kola, şuruplu tatlıların tüketilmemesini istiyoruz. Ayda ortalama en az beş kilo veren hastalar iki yıl içinde kiloların yüzde 75'ini atıyor. İstenen kiloya gelindiğinde kilo verme işlemi duruyor.''