kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yeşilbağ İlköğretim Okulu öğrencileri kazadan sonra eylem yaptı.

Sıla'yı öldüren yolda üstgeçit eylemi yaptılar

Savaş KALKAN - Mehmet YILDIZ / SABAH
06.12.2008
7 yaşındaki Sıla okul yolunda bir kamyonetin altında kaldı. Arkadaşları 2 saat eylem yapıp üstgeçit istedi. İl Emniyet Müdürü söz verince eylem sona erdi..
Tokat'ta önceki gün evlerinin karşısındaki okula gitmek için yola çıkan 7 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Sıla Beyda Koç, hayvan pazarına kurbanlık götüren Teyfik Yavuz yönetimindeki kamyonetin altında kaldı. Arkadaşlarının gözü önünde gerçekleşen kazanın ardından Sıla ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yeşilbağ İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi olan Sıla'nın arkadaşları da Gaziosmanpaşa Bulvarı'nı yaklaşık 2 saat trafiğe kapattı. Öğrenciler "üstgeçit isteriz", "başka Sılalar ölmesin" yazılı dövizlerle eylem yaparken, olay yerine Tokat İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın geldi.

ARKADAŞLARI YOLU KAPATTI
Aydın yolu trafiğe kapatan öğrencilerden yolu açmalarını sonrasında da birlikte hareket edecekleri sözü verdi. Öğrenciler de okullarının önünde her yıl çok sayıda kaza olduğunu ve üstgeçit yapılması gerektiğini, bunun için de yardımcı olmasını istediler. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın öğrencilere, "Üstgeçit yapıldığında düzenli kullanacak mısınız, üstgeçit yapıldığında yoldan geçmeme sözü veriyor musunuz" diye sordu. Öğrencilerden söz alan Emniyet Müdürü Ömer Aydın konuyu yetkili yerlere taşıyacaklarını buraya mutlaka bir üstgeçit yapılmasını sağlayacaklarını söyledi. Bu arada 2008 öğretim yılı başladığından beri aynı yerde yaralamalı 5 kaza yaşandığı ve hiçbir önlem alınmadığı belirtildi. Hastaneye kaldırılan minik Sıla ise akşam saatlerinde hayatını kaybetti. İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda sivil memur babası sinir krizleri geçirirken, cenazesi Sivas'ta toprağa verildi. Olay sonrası gözaltına alınan şoför de tutuklandı.
Haberin fotoğrafları