kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Karl Kristian Hvidt Nielsen

'Kriz lüks tüketimi etkilemiyor marka ve tasarım öne çıkıyor'

TİMUR SIRT DANİMARKA
14.11.2008
Bang&Olufsen CEO'su Karl Kristian Hvidt Nielsen marka ve tasarım gücüyle krizden minimum etkilenileceğini söyledi. İki büyük Rusya ve Çin dışında Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlara odaklandıklarını ifade etti..
Danimarka'nın en ünlü ev elektroniği üreticisi Bang&Olufsen krizden çıkış yolunun ve marka ve tasarım olduğunu iddia ediyor. Şirketin İcra Kurulu Başkanı (CEO) Karl Kristian Hvidt Nielsen krize rağmen lüks tüketiminin yavaşlamadığını, marka ve kaliteli üretime yatırımla farklılaştıklarını söyledi. Yeni internet ve ağ müzik çaları BeoSound 5'in tanıtım toplantısında SABAH'a açıklama yapan Nielsen müziğin artık daha çok dijital ortamda paylaşıldığına dikkat çekerek, "Biz kaliteli üretim ve farklı tasarımdan vazgeçmedik. Bu bizi diğer markalardan ayırdı. Krizin etkilerinin marka ve kaliteli üretim yapan firmaları çok etkilemeyecek" diye konuştu.

40 YAŞ ÜSTÜ ALIYOR
Türkiye'de ve dünyada kendi müşterilerinin bilerek satın aldığını belirten Nielsen, "Bizi genelde 40 yaş üstü satın alma gücü yüksek insanlar tercih ediyor. Ancak yeni ürünlerle bu oranı daha aşağıya tercih ettik. Yaşam konforunun artmasını isteyen insanlar bunun için bizi tercih ediyor. Biz, basit kullanılan etkili tasarıma sahip cihazlar üretiyoruz" dedi. Otomotiv sektörüne özel ses sistemleri için ortak çalışma yaptıklarını belirten Nielsen sözlerine şöyle devam etti: "Audi'nin A8 ve A4 modellerinde özel ses sistemleri tasarladık. Kullanımı oldukça basit ve kaliteli ses sistemleri ile ev dışında da farklı tasarımlar üretiyoruz. Aston Martin'in 1.5 milyon euroluk otomobillerinde bizim üst kalitede ses sistemlerimizi kullanıyor." Ağ ve internet müzik sistemi BeoSound 5'in tasarımcısı Anders Hermansen kullanımı oldukça basit binlerce şarkıdan oluşan arşivi yönetecek yeni tasarım hakkında şunları söyledi: "Biz fokus gruplar oluşturarak tasarımlar hakkında araştırmalar yapmayı düşünmüyoruz. Etkileyici tasarımın bu olduğunu düşünüyoruz." Hermansen, BeoSound 5'in disklerinin sağda olmasının sol elini kullananlar için zor olup olmayacağı konusundaki soruya "Evet solaklar zorlanabilir. Ancak mönü ve navigasyon sistemi basit olduğu için sağ elini kullanmak için fazla zorlanmazlar" şeklinde yanıtladı.