kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kızaklarla hamile taşıma devri bitecek

Giriş Saati : 06.12.2008 12:00
Güncelleme : 06.12.2008 22:31
Yeni Haber
Muş'un Varto ilçesinde kış mevsiminin yoğun bir şekilde yaşandığı bölgelerde kızaklarla hasta taşıma olaylarının önüne geçilmesi için, Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulaması ile tespit edilen hamile kadınlar kayıt altına alınıyor.

Varto ilçesinin kırsal kesiminde kış mevsiminde ulaşım güçlüğü yaşanan yerleşim bölgelerindeki hamile kadınlar, sağlık ekipleri tarafından belirleniyor. Kış mevsiminde doğum yapacak olan hastaların doğum tarihinden 10 gün önce sağlık ekipleri tarafından evlerinden alınıp hastaneye getirilmesini öngören uygulama doğrultusunda, ilçe genelinde ağır kış şartlarında doğum yapması beklenen 32 hamile kadının tespit edildiği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, uygulama ile kızakla hasta taşıma görüntülerinin önüne geçileceğini söyledi. Sağlık ekiplerinin özellikle kış mevsiminde ulaşım sorunu yaşayan bölgelerdeki hamile kadınları belirlediğini söyleyen Yıldız, "Bölgemizde kış mevsimi oldukça etkili geçmektedir. Bu sebeple hasta taşıma konusunda bazen sıkıntılar yaşanıyor. Kar yağışı sebebiyle bazı hastalar kızaklarla ilkel şekilde hastanelere ulaştırılıyor. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı'nın
başlattığı yeni uygulama ile kırsal kesimdeki doğum hastalarını tespit ettik. Kayıt altına alınan bu hastalar doğum tarihinden yaklaşık 10 gün önce evlerinden sağlık ekipleri eşliğinde alınarak hastaneye getirilecek" dedi.

Varto ilçesinin Dağcılar köyünün İbrahim mezrasında yaşayan Hasan Beyaztaş, ilçelerinde başlatılan bu uygulamanın çok sevindirici olduğunu belirterek, "Eşimi kardan kapanmış yollarda hastaneye getirene kadar bebeğimiz öldü. Bu yıl eşim yine hamile ve doğum tarihi yine kış mevsimine denk geliyor. Mezramıza gelen sağlık ekipleri eşimin doğum tarihini kaydedip doğum öncesi hastaneye getirecek. Bu uygulama gerçekten güzel olacak" diye konuştu.

(İHA)