kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Elazığ'da banka soygunu

Giriş Saati : 06.12.2008 18:08
Güncelleme : 07.12.2008 02:04
Yeni Haber
Elazığ'da bir banka şubesini soyan iki kişi, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Bir bankanın Gazi Caddesi Tuncay Sokak'taki şubesinde soygun yapan M.D. (28) ile M.S.Y. (30), sağlık kontrollerinin ardından ''Silahlı banka soygunu, nitelikli yağma, polis memurlarını öldürmeye teşebbüs, genel güvenliği kasten tehlikeye düşürme ve 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet'' suçlarından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılar, sorgularının ardından tutuklandı. Öte yandan, zanlıların soygunu gerçekleştirdiği anda bankanın güvenlik kameralarının kayıtta olduğu belirtildi.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, kar maskeleriyle bankaya giren M.D. ile M.S.Y'nin, ilk olarak şubenin girişindeki güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdiği görülüyor. Zanlılardan M.S.Y, güvenlik görevlisinin başında dururken, diğer zanlı M.D. ise bankonun arkasına atlayarak siyah bir poşete veznedeki paraları dolduruyor. Paraları alma işini bitiren M.D, tekrar bankonun üzerinde atlayarak diğer zanlı ile birlikte koşarak bankadan ayrılıyor.

Elazığ'da, dün bir banka şubesinin soyulduğu ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, zanlılardan M.S.Y'yi, Vali Fahri Bey Caddesi'nde, M.D'yi ise İstasyon Caddesi ile Bağkur Caddesi'nin kesiştiği yerde yakalamıştı.

Öte yandan, zanlıların yakalandıkları yerlerde etrafa dağılmış halde bulunan paranın 34 bin 500 YTL ve 6 bin 35 avro tutarında olduğu belirtildi.

AA