kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kiracıya destek verecek inşaatta hız kesmeyecek

PINAR ÇELİK
05.12.2008
İstinyePark'ın ortakları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, kiracıları için destek paketi hazırladı. Ortaklar bir yandan da GYO olmak için gaza bastı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kiracıya destek verecek inşaatta hız kesmeyecek
Kira sorunlarıyla gündeme gelen alışveriş merkezleri içerisinde sessiz sedasız faaliyet gösteren İstinyePark, 2009 yılı planlarını yaptı. İstinyePark'ın ortakları Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun 2009 yılı için de kiracılarla aralarında çıkabilecek olası sorunlara karşı üç maddeden oluşan bir destek paketi hazırladı. Doları 1.50'ye euroyu 1.90'a sabitlediklerini belirten Kurşun, şöyle konuştu: "Kuru gelecek yılın aralık ayına kadar sabitledik. Genel giderlerin yüzde 25'ini biz karşılayacağız. Bunun yanında kira - ciro rasyoları yüksek olan mağazalarımıza bu yıl yaptığımız gibi pazarlama desteği vermeye devam edeceğiz." Bu yılın altıncı ayı itibariyle yıl sonuna kadar 150 markaya 10 milyon YTL'lik pazarlama desteği verdiklerini belirten Kurşun, geçen yılın kasım ayı ile karşılaştırdıklarında bu ay yüzde 22.75 oranında büyüme kaydettiklerini, bu destek paketiyle 2009'da da büyümeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

ÜÇ KİRACI AYRILDI
Krizle birlikte Berk, Tiffany ve Ceylan Bebe'nin İstinyePark'tan çıktıklarını belirten Kurşun, "Ceylan Bebe'nin yerini Burberry's Kids'e verdik. Geri kalan iki mağazayı da daha küçük metrekareli mağazalara dönüştürdük. Bu mağazaları yerlerinden memnun olmayan mağaza sahipleri için elimizde tutuyoruz" dedi. Satışları iyi olmayan ve İstinyePark'tan ayrılmak isteyen mağazalara, ceza ödetmeden ayrılmalarına izin verdiklerini ifade eden Kurşun, çıkan mağazaların yerine sırada bekleyen, prestij ve müşteri sağlayabilecek markaları aldıklarını kaydetti.

GYO İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Ellerinde bulunan 350 milyon dolar gayrimenkulle birlikte Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) olmak üzerinde yoğun olarak çalıştıklarını dile getiren Kurşun, 2009 yılında bir rezidans ve ofis projesini de hayata geçireceklerini söyledi. "2009'da durmak gibi bir niyetimiz yok. Projeler daha ham ama Tepebaşı'ndaki Anadolu Han'ı bir iki ay içinde yapmaya başlayacağız" dedi. Han'ın alt katını bir deparment store'a (büyük metrekareli mağaza) kiralayacaklarını vurgulayan Zafer Yıldırım ise, hanın üst katlarının ise ofis için ayrıldığını söyledi. Aynı zamanda Orjin Grup'un da sahipleri olan Yıldırım ve Kurşun, şu an iki olan Hugo Boss mağaza sayısını da Bağdat Caddesi ve Nişantaşı'ndaki yeni yerleriyle dörde çıkaracaklarını söyledi.
Haberin fotoğrafları