kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TOKİ ihalesine 147 milyon YTL'lik teklif

Giriş Saati : 05.12.2008 11:58
Güncelleme : 05.12.2008 17:12
Yeni Haber
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Halkalı-Atakent'te yaptıracağı uluslararası eğlence ve doğa parkı ihalesinde en yüksek teklifi, 147 milyon YTL idare payı tutarı ile Makro İnşaat verdi.

lk turu 27 Kasım 2008 tarihinde yapılan uluslararası eğlence ve doğa parkı ihalesi için bugün de ''sözlü ve yazılı tur'' yapıldı.

TOKİ'de düzenlenen ihalede önce firmaların 27 Kasım'da verdikleri teklifler üzerinden açık artırma ile sözlü tur yapıldı. Sözlü turda en yüksek teklifi; toplam satış geliri 400 milyon YTL, idare payı 86 milyon 500 bin YTL, artan toplam satış gelirinden idareye verilecek yüzde 20 oranı ile Artaş-Güner Ortak Girişim Grubu verdi.

Bu turda Varyap Varlıbaşlar; toplam satışı geliri olarak 500 milyon YTL, idare payı tutarı 85 milyon YTL, satış gelirinden idareye verilecek oran yüzde 2,5, Astay-Özyazıcı Ortak Girişim Grubu toplam satışı geliri 586 milyon YTL, idare payı tutarı tutarı 85 milyon YTL, satış gelirinden idareye verilecek oranı ise yüzde 0 (sıfır) olarak teklif etti.

Makro İnşaatın teklifi de toplam satış geliri 510 milyon YTL, idare payı tutarı 86 milyon YTL, idareye vereceği pay oranı ise yüzde 3 oldu.

YAZILI TUR

Açık artırmalı sözlü turun ardından ihaleye ara verilecek firmalardan yazılı teklifler alındı. Burada en yüksek teklifi, ''toplam satış geliri 677 milyon YTL, idare payı 147 milyon YTL ve artan satış gelirinden vereceği yüzde 7'' oranı ile Makro İnşaat verdi.

Yazılı turda diğer 3 firmanın teklifleri şu şekilde oldu:

-Varyap VarlıBaşlar: Toplam satış geliri 550 milyon YTL, idare payı 107 milyon 250 bin YTL, artan toplam satış gelirinden İdareye verilecek oran yüzde 0 (sıfır).

-Astay- Özyazıcı OGG: Toplam satış geliri 587 milyon YTL, idare payı 124 milyon 550 bin YTL, artan toplam satış gelirinden İdareye verilecek oran yüzde 0 (sıfır).

-Artaş-Güner OGG: Toplam satış geliri 500 milyon YTL, idare payı 91 milyon 500 bin YTL, artan toplam satış gelirinden İdareye verilecek oran yüzde 20.

Yazılı tekliflerin alınmasının ardından ihale komisyonu Başkanı Çağatay Göktayoğlu, ihalenin teknik olarak tamamlandığını, ihale komisyonunun değerlendirmesinin ardından sonucun açıklanacağını söyledi.

MAKRO İNŞAAT TEMSİLCİSİ DERELİ

İhalede en yüksek teklifi veren Makro İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Dereli gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ihale için derslerini iyi çalıştıklarını, kamu menfaatlerini gözeterek hem devlete, hem de ülkeye güzel bir eser kazandırmak için ciddi bir proje hazırladıklarını ifade etti.

Dereli, proje ile ilgili detayları ihalenin onaylanmasının ardından sözleşme aşamasında kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

Firma olarak üst yapı inşaatları ile toplu konutlar yaptıklarını, firmanın yurt dışında da inşaat işleri bulunduğunu belirten Dereli, ''Bu ihaleye çıkıldığı andan itibaren bu alanda dünyadaki büyük firmalarla temaslarımız oldu, ciddi bir proje hazırladık'' dedi

AA