kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sinan Şahinbaş

Bankalar sendikasyonları yenilemekte zorlanmadı

05.12.2008
TEB ve Garanti'nin ardından Finansbank da 470 milyon dolarlık sendikasyon sağladı. Yapı Kredi 700 milyon dolar tutarındaki sendikasyonu yenilemeyecek..
Küresel kriz nedeniyle kaynak bulmanın zorlaştığı eylül ayından bu yana kilitlenen sendikasyon kredileri çözülüyor. Türk Ekonomi Bankası ve Garanti'nin ardından Finansbank ihracatın finansmanında kullanılmak üzere, uluslararası piyasalardan 470 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı. 12 ülkeden 20 bankanın katılımı ile sağlanan kredi, Finansbank'ın kendi koordine ettiği ilk sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor. Sendikasyon kredisi, kreditör bankaların tercihine göre 226 milyon euro ve 182.5 milyon dolar olmak üzere iki dilimde alınırken, kredinin maliyeti toplam libor yüzde 2 oldu. Vadesi ise 1 yıl olarak belirlendi.

GÜVENİN GÖSTERGESİ
Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, "Kredinin, Türkiye'nin 5. büyük özel bankası Finansbank'a uluslararası piyasaların duyduğu güvenin göstergesi olduğuna inanıyoruz" dedi. Her yıl iki sendikasyon kredisi tamamlayan Yapı Kredi Bankası eylül ve aralık aylarında vadesi gelen kredileri için farklı bir strateji çizdi. Banka eylülde vadesi dolan 800 milyon dolarlık krediyi 1 milyar dolar olarak yeniledi. 700 milyon dolarlık sendikasyonunu uygun likidite seviyesi sayesinde geri ödeyeceğini ve bu kredinin yenilemesini 2009 başlarında piyasa koşullarına göre değerlendireceğini duyurdu.
Haberin fotoğrafları