kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Muro'nun insan sevgisi!

Sezonun en çok merak edilen iki filmi 'A.R.O.G' ve 'Muro' gösterime girdi. Dolayısıyla iki film arasında günler önceden başlayan karşılaştırmalar daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor. En azından her gün sinemalardan gelen raporları bekleyeceğiz, hangisi ne kadar izlendi diye... Bir yanda 9 milyon dolarlık 'A.R.O.G' var, öte yanda mütevazı bütçesi ile 'Muro'... Cem Yılmaz'ın arkasında kapı gibi sponsorları var, Muro'nun arkasında ise Kurtlar Vadisi... Cem Yılmaz, milyon dolarlık iş anlaşmalarına imza atan bir star, Muro'yu canlandıran Mustafa Üstündağ ise şöhreti yakalamış olmasına rağmen henüz parayla buluşamamış bir isim... (Üstündağ'ın bu filmden çok az para aldığı söyleniyor.) Ama neresinden bakarsanız bakın, daha bir yıl öncesine kadar adı sanı bilinmeyen Mustafa Üstündağ ile Şefik Onatoğlu (Çeto) ve Eray Türk'ün (Yıldırım) şöhretlerinin Cem Yılmaz ile yarışır olması dikkat çekici... Galada gördük; üçü de, halk kahramanı gibi... 'Muro'nun İstinye Park'taki sinemalarda düzenlenen galasına giderken doğrusu böyle bir kalabalık beklemiyorduk. Ama bırakın davetlilerin çokluğunu, meraktan, 'üç beş kişi görsek ne güzel olur' diyerek İstinye Park'a gelmiş, merdiven başlarına yığılmış meraklı bir kalabalık da vardı. Filmi anlatacak değilim. Ama galadaki manzaradan söz etmeden olmaz... İşte notlar:

* Sinemacılar dışındaki davetli kalabalığından bir kişi bile ne Muro'nun ne de Çeto'nun gerçek adını biliyordu. Kimileri 'Ya Muro'nun adı ne, bilen var mı? Adama nasıl hitap edeceğiz?' diyordu.

* Mustafa Üstündağ, film başlayana kadar o kadar çok fotoğraf çektirdi ki; inanamadım. Hiçbir film galasında kimse oyuncularla fotoğraf çektirmek için böyle bir yarış içinde olmaz. Kendisi bile bu duruma şaşırmıştı.

* Filmin yapımcısı Pana Film kurmayları ve 'Kurtlar Vadisi' ekibi neredeyse eksiksiz oradaydı. Onlar da hayranlarıyla dakikalarca fotoğraf çektirdiler. 'Kurtlar Vadisi'nden Gürkan Uygun (Memati) ile eşi çok havalıydı.

* Galada olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştı. Neden çözemedim. Bizim salonda yüzü izleyiciye dönük dört güvenlik görevlisi, neredeyse film boyunca kıpırdamadan durdu. (Korktuk vallahi!)

* Gala bittiğinde otoparka çıktım, aracımı bekledim. Arabanın içeri giremeyeceğini söylediler. "Neden?" dedim. En başından otoparka girmediğimiz için, arabayı alamazlarmış. Güvenlik gereğiymiş. (Kendimizi birden Kurtlar Vadisi konseptinin içinde bulduk!)

* 'Kurtlar Vadisi Irak' filminin galasında, davetlileri Amerikan askerleri karşılamıştı. Tabii şov amaçlı... Eğer bu galadaki jilet gibi giyinmiş güvenlik görevlileri de şov amaçlı orada bulundularsa tamam... Yok öyle değil, başka bir gerekçeyle onlara ihtiyaç duyulduysa, ekip 'vadi'de kendini kaybetmeye başlamış demektir.

* İşin özeti: Kendisine gösterilen yoğun ilginin şaşkınlığını yaşayan mütevazı Mustafa Üstündağ ile beş yıldızlı star Cem Yılmaz'ın savaşının sonucunu merakla bekliyoruz.