kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Mehtap Ar, kendi adını verdiği çocuk tiyatrosunda minikleri sevindiriyor.

Ölene kadar çocuk tiyatrosu yapacağım

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
03.12.2008
Türkiye'yi dolaşarak çocuk tiyatrosu yapan Mehtap Ar, "Yaşadığım sürece minikleri eğlendireceğim" dedi...
Bir süre önce yaşama veda eden Aysel Gürel'in kızı Mehtap Ar, kendi adını verdiği tiyatrosuyla çocukların gönlünü kazanmaya devam ediyor. Ar ve altı kişilik ekibi engelliler haftası sebebiyle, önceki gün Küçükbakkalköy'deki Metin Sabancı Rehabilitasyon Merkezi'nde engelli çocuklara, tiyatro oyunu sahneledi. Deniz Salman'ın yönettiği ve şarkılarını Aysel Gürel'in yazdığı 'Bir Şans Ver' adlı oyunu sahneleyen ekip, kendilerini izlemeye gelen engelli çocuklar ve ailelerine eğlenceli dakikalar yaşattı.

HAYATIMI ADADIM!
Çocuklara olan aşırı sevgisi ve oğlu Söz'ün etkisiyle çocuk tiyatrosu kuran Mehtap Ar, hayatını onlara adadığını belirterek yurdun her bölgesinde oyun sahneye koyduklarını söyledi. Ar, "2006 yılından beri sponsorum olan Sabancı Vakfı ile birlikte tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz. İstanbul'da ağırlık kırsal kesim. Bahar aylarında ise Anadolu'ya giderek oradaki çocuklara tiyatroyu sevdirmeye ve eğlenmelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi. Ar, sözlerine "Dünyanın en güzel şeyi çocuklarla birlikte olmak... Sabancı Vakfı sayesinde il ve ilçelere tiyatroyu çocuklarla taşıyoruz" diye devam etti.

SÖZ AŞÇI OLACAK
Günde beş-altı oyun oynadıklarını söyleyen ve oyunu olmadığı günlerde kendisini eksik hissettiğini ifade eden Ar, "Yaşadığım sürece tiyatro yapmaya ve Türkiye'yi dolaşarak çocuklarla birlikte olmaya devam edeceğim" dedi. Oğlu Söz'ün kendisiyle gururlandığını söyleyen tiyatrocu; 'Kendisi de oyuncu olarak ilerde size katılır mı?' sorusuna; "Yok sanmıyorum o gastronomi okuyacak, aşçı olacak. Tiyatromuzun yemeklerini yapacak" şeklinde yanıt verdi.
Haberin fotoğrafları