kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Taze naneli kurufasulye

ELİF KORKMAZEL
ELİF KORKMAZEL
03.12.2008
Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeleri süzüp, kenara alın. Tereyağını eritip, yemeklik doğradığınız soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Bir dakika kadar birlikte kavurup, fasulyeleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakın. Fasulyeleri yumuşayana kadar pişirin. 3 dal naneyi kenara ayırıp, kalanları irice kıyın ve yemeğe ekleyin. 5 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Ayırdığınız nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
*
Yarım kg. kurufasulye
* 1 demet nane
* 1 adet orta boy soğan
* 1'er tatlı kaşığı domatesve biber salçasıl 2 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar su
* Tuz

Maydanozlu soslu levrek

Maydanozları incecik kıyıp, bir kaba alın. Üzerine sarımsağı ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip; karıştırın. Patatesi soyup, yarım santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, patatesleri arkalı önlü kızartın. Kıyılmış maydanoza bulayarak servis tabağına yerleştirin. Levreği ızgarada arkalı önlü kızartıp, servis tabağına alın. Üzerine bolca maydanoz sosu dökerek, servis yapın.

MALZEMELER
*
1 adet levrek
* 1 demet maydanoz
* 3 diş dövülmüş sarımsak
* 1 adet limonun suyu
* Tuz
* Karabiber
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy patates
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ