kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Beykoz Hayvan Barınağı olaylarına devam

Konu hassas, bir yanda köpeklerin öldürülmesine isyan eden hayvanseverler ve perişan edilen, bakımsız, işkence gören köpekler; diğer tarafta başıboş köpekler yüzünden evlerinin önünde rahat rahat gezemeyen, saldırıya uğrayan Beykoz sakinleri... Şimdi iki taraftan da birer mektubu sizlerle paylaşıyorum ve Beykoz Belediyesi'ni kaçmaya ya da kendilerini savunmaya değil, acil çözüm üretmeye çağırıyorum. Gerçekten medeni bir çözüm bekliyorum. Önce ilk mektup: Damla Mafyan'dan... "Ben 1 seneden uzun zamandır sokak hayvanlarıyla ilgileniyorum. Kemerburgaz-Hasdal, Büyükada ve Beykoz barınaklarının gönüllüsüyüm. Köpeklerin sahiplendirme, tedavi, bakım gibi işleriyle uğraşıyorum. İnanın ki bu çok zor bir iş, yufka gibi bir yürek istiyor. Beykoz Barınağı geçen sene gönüllülere kapatıldı. Bunun tek sebebi diğer (güya) hayvansever dernek yöneticisi hanımlar.

UMURLARINDA DEĞİL
Ne acıdır ki hayvanseverler bile kendi aralarında müthiş bir çekememezlik ve düşmanlık içinde. Barınağın yıllardır tek uğraşan gönüllüleri Yasemin ve Berrin Hanımlar zorla barınaktan çıkartıldılar. Her geçen gün, gözlerimizin önünde 2 bin'e yakın köpek, 50'şer 100'er öldü gitti. Şimdi kala kala en fazla 50-100 köpek var, onlar da ya hasta ya da ölmek üzere... Durum çok vahim. Yasemin Hanım yıllardır Beykoz Barınağı'nda gönüllüydü. Tüm tedavi ve bakım masraflarını cebinden ödüyordu. olaylarına Köpeklerle kimse ilgilenmiyor, kimsenin umurumda değil. Hepsi birer can ama yitip gidiyorlar..."

NİYE O KOLTUKTA?
Şimdi de bir Beykoz sakini olan Serap D.'nin sesini duyalım... "Merhaba Beykozlu olarak neler olduğunu anlatayım: Barınakta çok fazla köpek olduğu için köpekler dışarı bırakıldı. Hayvanlar açlıktan birbirlerini parçalayıp yiyorlar. Sokaklarda 10-15'li gruplar olarak dolaşıp insanlara saldırıyorlar. Özellikle çocuklar sabah okula giderken bir sürü köpek saldırıyor. Birçok yaralanma vakası oldu ama bizim belediyemiz konunun kendileriyle alakalı olmadığını, hayvan hakları savunucularının onlara engel olduğunu ve yapabilecekleri bir şey olmadığını söylüyor..." Ben de buradan Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'e şunu söylüyorum: "Sakinlerinizin bu büyük sorununa el atmazsanız, sizi aradığımızda basın danışmanızın 'iftira'larından başka diyecek söz bulamazsanız, harekete geçmezseniz siz niçin o koltukta oturmaktasınız?"

Ziynet Sali ne dinliyor?
1.
Rihanna-Disturbia
2. Ayla Dikmen-Anlamazdın
3. Rafet El Roman-Aşk-ı Virane
4. Madonna-Give It To Me
5. Beyonce-If I Were A Boy