kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Google, Avusturya'ya bilgi merkezi kuruyor

Giriş Saati : 02.12.2008 16:41
Güncelleme : 02.12.2008 20:52
Yeni Haber
Dünyanın en büyük arama motoru Google, Yukarı Avusturya'ya yerleşmeye hazırlanıyor. Bilgi merkezi kurmak üzere Kronstorf şehrinde 75 hektarlık bir arazi satın alan şirket, ilk etapta 50 ila 100 kişiye iş imkanı sağlayacak. Yukarı Avusturya Eyaleti'nin 12 Avrupa ülkesi arasından sıyrılmayı başardığı ifade ediliyor. Avusturya'dan da beş eyaletin Google'ın bilgi merkezini kendi bölgesinde kurmak için yarıştığı sürecin ardından 3 bin nüfuslu Kronstorf şehri Google'ı en çok cezbeden yer oldu.

Google'ın kararını etkileyen en önemli etkenlerin altyapı, ulaşım imkanları ve araştırma enstitüleri ile üniversitelere yakınlık olduğu belirtildi.

Kronstorf Bölgesi'nde yüksek eğitim koleji ve enformasyon teknolojileri lisesi de bulunan Softwarepark Hagenberg, Johannes Kepler Üniversitesi ve Steiermark Koleji gibi üç önemli araştırma merkezi bulunuyor.

Google'ın yeni bilgi merkezinin önümüzdeki iki yıl içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. İlk etapta 50 ila 100 kişiye istihdam sağlayacağı düşünülen merkez için Google'ın oldukça yüksek miktarda bir rakamı gözden çıkardığı tahmin ediliyor.

Google'ı, bilgi merkezini Yukarı Avusturya'ya kurmaya ikna etmek de hiç kolay olmamış. Avusturya İş Ajansı (ABA) ile Yukarı Avusturya Teknoloji ve Pazarlama Birliği (TMG) yaklaşık bir yıl boyunca Google'ın yatırım kararını Yukarı Avusturya lehine çevirmek için yoğun bir mücadele vermiş. Ayrıca, Yukarı Avusturya Eyaleti'nin 2006 ve 2007 yıllarında geniş band interneti, bölgedeki her noktaya ulaştırması da Google'ın, tercihini bu bölgeden yana koymasında önemli bir rol oynamış.

CİHAN