kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hakan Ergin, çalışanlarla yolları ayırmanın yanlış bir yol olduğunu söyledi.

Metro bir gün az çalıştıracak sektör part-time'a kayacak

PINAR ÇELİK
02.12.2008
Metro Grubu işçi çıkarmak yerine eksik mesai yöntemine başvururken perakendeciler esnek çalışma yöntemiyle eleman alımını artıracak..
Metro Toptancı Market Genel Müdürü Hakan Ergin, global mali krizin Türkiye'de de tegdirginliğe neden olduğunu ve birçok şirketin küçülmeye gittiğini belirterek, "Biz küçülme gibi bir projede olmayacağız. Çalışanlarımızla yollarımızı ayırmayacağız" dedi. Kalifiye ve yetişmiş işgücünün hem kendileri hem de sektör için en büyük sermaye olduğunu vurgulayan Ergin, "İşten çıkarmak yerine alternatifimiz, grubumuzdaki kişi başı çalışma gün sayısını indirmek olacaktır" diye konuştu. Media Markt'ta çalışan yaklaşık 900 kişi hariç geri kalan 6 bin sendikalı çalışan üzerinde bu uygulamayı başlatmak için sendikayla görüşeceklerini dile getiren Ergin, şöyle konuştu: "Sendika ile bir araya gelip bu konuyu ciddi anlamda konuşacağız. Sendikamızla görüşüp daha az gün çalıştırma yöntemini seçtik. Çalışma günü sayısı 25 günse bu bir gün düşerek 24 gün olur. Bu da ortalama 120 kişinin çalışma saatine denk geliyor. Yöneticiler de dahil olmak üzere her şeyi adil kılarak eksik mesai yöntemine gideceğiz."

İŞÇİ ATMAK İNTİHARDIR
Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör ise, perakende sektöründe işçi çıkarmanın intihar etmek gibi bir şey olduğunu söyledi. Bu daralma dönemi sürerse işten çıkarmaların olası göründüğünün altını çizen Songör, bu yöntemin ancak bunun en son başvurulacak yol olduğunu dile getirdi. Perakendecilerle yaptıkları görüşmeler sonucu özellikle kirizin daha yeni etkilemeye başladığı perakende sektöründeki eleman ihtiyaçlarını part-time işe alarak giderecekleri fikrinin ağırlık kazandığını dile getiren Songör, "Her yıl mağaza sahipleri milyon dolarları işe aldıkları elemanlarının eğitimine harcıyor. Perakendeciler onca yatırımı işten çıkararak harcamazlar, harcayamazlar. Böyle bir lüksleri yok" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları