kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Okan Utkueri

'Krizden başarıyla çıkmak mümkün'

01.12.2008
Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, panik havasına kapılmadan akıllı politikalarla büyümeye devam edilebilirse, ülkemizin kendi iç indeki dinamiklerini kullanarak global krizden başarıyla çıkacağına inandığını söyledi..
Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, ülke olarak ekonomik anlamda zor bir dönemden geçildiğini, ancak bu kriz ortamından başarıyla çıkmanın mümkün olduğunu dile getirdi. "Bu ülkemizin yaşadığı ne ilk ne de son kriz. Elbette bu kez, dünya ekonomilerine yön veren gelişmiş piyasaların bu krizin ana kaynağı konumunda olması, olayın boyutunu ve önemini arttırıyor. Ülke olarak gerekli önlemleri zamanında alabilir, panik havasına kapılmadan akıllı politikalarla büyümeye devam edebilirsek, ülkemizin kendi iç dinamiklerini kullanarak bu krizden başarıyla çıkacağına inanıyorum" diyen Utkueri, bu dönemin etkilerinin sigorta sektöründe de hissedilmeye başlandığının altını çizdi. Kriz dönemlerinde büyüme rakamlarının doğal olarak negatif yönde etkilendiğini belirten Utkueri, 2008'in ikinci yarısından itibaren bu durumun sigorta sektöründe daha da hissedilir olduğunu, ancak kendilerinin şirket olarak bu döneme çok farklı hedef ve beklentilerle girdiklerini ifade etti. Utkueri, "Şirketimizin sahip olduğu güçlü ortaklık yapısı, dağıtım kanalı çeşitliliği, yenilikçi çalışma iklimi, dinamik kadrosu ve teknolojik alt yapısı ileriye inanç ve cesaretle bakmamızı sağlıyor"dedi.

SEKTÖR ORTALAMASININ 6 KATI
Utkueri yılın ilk 9 aylık bölümünde elde ettikleri sonuçlarla ilgili şunları söyledi: "2008'in 9 aylık sonuçlarına göre yüzde 17 oranında bir büyüme gerçekleştirdik. Yılın 3. çeyreğinde sektörün büyüme oranının yüzde 4 olduğunu görüyoruz. Aynı dönemde bizim büyüme oranımız ise yüzde 24. Yani sektörden 6 kat daha hızlı bir büyüme yakalamışız. Kârlılık rakamlarındaki başarılı performansımız da aynen devam ediyor. Yılın ilk yarısındaki teknik kâr oranımızın sektör ortalamasının iki katının üzerinde olması, doğru yolda olduğumuzun en önemli işareti oldu." 2008 sonunda, ilk 10 içindeki şirketler arasında en hızlı büyüyen ve aynı zamanda teknik açıdan en karlı şirket olmayı beklediklerini ifade eden Utkueri, "Önümüzdeki yıllarda da, bu karlı ve sürdürülebilir büyümeyi devam ettirerek, bu unvanımızı korumayı hedefliyoruz. Bizim bunu başaracak gücümüz, potansiyelimiz ve cesaretimiz var" dedi.