kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vestel'de ortaklık askıda

Giriş Saati : 02.12.2008 14:25
Güncelleme : 02.12.2008 16:30
Yeni Haber
Vestel Elektronik ile Whirlpool Corp birimi olan Whirlpool Europe SRL arasında beyaz eşya alanında yapılan ortaklık görüşmelerine global finansal kriz sebebiyle ara verildi.

Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya'nın İMKB'nin dünkü bülteninde yer alan ortak açıklamalarında, "Taraflar şartlar iyileşinceye kadar görüşmelere ara verilmesi konusunda mutabık kaldı. Ancak taraflar, ortaklığın arkasındaki stratejik sebeplerin hâlâ geçerli olduğuna inanmaktadırlar" denildi.

Bu açıklamanın ardından Vestel Elektronik ve iştiraki Vestel Beyaz Eşya'nın hisseleri yüzde 4 civarında düşüşe geçti.

Oyak Yatırım'dan Cemal Demirtaş, konuyla ilgili olarak, "İki şirket arasındaki ortaklık görüşmeleri uzun süredir devam ediyor ve bir türlü finalize edilemiyordu. Yaşanan gecikmenin negatif etkisi hisseye de büyük bir oranda yansımıştı. Kriz nedeniyle ortaklık görüşmelerine ara verildiğinin açıklanması, Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya'ya yönelik olumlu beklenti duyulmasını zorlaştırıyor" dedi ve ekledi:

"Vestel Elektronik'in ilk dokuz aylık bilançosu zarar gösteriyor. Yılın son çeyreğinde de bilanço bazında beklentiler, bu olumsuz durumun devam edebileceği yönünde. Ortaklık kurulabilseydi, bu olumlu bir gelişme olarak algılanırdı."

Vestel Elektronik'in yılın ilk dokuz ayında konsolide net zararı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 344 artışla 132.1 milyon YTL oldu.

Vestel Elektronik ile Whirlpool Europe arasındaki görüşmeler; yerli ve yabancı beyaz eşya pazarında ticari faaliyetlerin daha da güçlendirilmesi ve bu konudaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yüzde 50/50 ortaklıkla bir şirket kurmak için geçen yıl başlatıldı.