kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hisarcıklıoğlu, bankalara yönelik "Kötü günümüzde yanımızda olmayan, iyi günümüzde dost olamayacak" mesajı verdi.

'İnşallah kriz iniştedir kavga kimseye yaramaz'

01.12.2008
Durumu bozulan şirketlerle ilgili yaklaşım isteyen TOBB Başkanı, krizin inişe geçip geçmediğinin önümüzdeki aylarda görüleceğini söyledi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol ile KOBİ'lere, her iki kaynaktan toplam 1.5 milyon YTL'lik cansuyu kredisi kullandırılacak. Bu kredinin 100 milyon YTL'lik bölümü TOBB kaynaklarından, 800 milyon YTL nakdi ve gayri nakdi, 400 milyon doları da ihracat kredisi olmak üzere Halk Bankası kaynaklarından verilecek. Bankanın kullandıracağı krediden yararlanacak üretimi destekleyen firmalar ile sanayi ve tarımsal sanayi firmalarından, banka, sigorta ve muamele vergisi alınmayacak. Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Hisarcıklıoğlu, durumu bozulan, kredi kullanımında zorluk içine giren firmalarla ilgili bir yaklaşıma ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Hükümetimizin hazırlamış olduğu paketin içinde inşallah buna uygun bir şey çıkar. İnşallah paketin içinde eksik bir şey kalmamıştır ve doyurucu olmuştur" dedi.

BAŞBAKANLA KAVGA İŞE YARAMAZ
Başbakan Erdoğan'ın "Krizin, tepe noktasında inişe geçtiği'' yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Hisarcıklıoğlu, "İnşallah inişe geçmiştir. Bu hepimizin temennisi. Tabii krizin inişe geçip geçmediği değerlendirmesi ileriki aylarda çıkacak verilere göre yapılacak'' dedi. Bir başka gazetecinin "Bu, çıkış için erken yapılmış bir tespittir denilebilir mi?'' sorusu üzerine de Hisarcıklıoğlu, "Benim Başbakanla kavga etmem ya da etmemem, hiçbirinizin işine yaramaz'' diye konuştu.