kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ordu'da 80 milyon dolarlık yolsuzluk

Giriş Saati : 02.12.2008 11:44
Güncelleme : 02.12.2008 20:52
Yeni Haber
Sovyetler Birliği döneminde 11 milyona kadar ulaşarak dünyanın en büyük ordularından biri olma unvanını kazanan Kızıl Ordu'da modernizasyon çalışmaları sürüyor. 1 milyon yüz bine indirilmesi planlanan Rus ordusu daha profesyonel hale gelecek. 2020 yılına kadar sürdürülecek çalışmalarda 350 bin görevli subay ve üst düzey komutan da işini kaybedecek. Bir taraftan görevlerini kaybedecek subaylar modernizasyon çalışmalarına karşı mücadelerini sürdürürken, ordudaki yolsuzluklarla ilgili askeri savcılıktan ilginç bir açıklama geldi. Buna göre sadece 2008'de kayda giren yolsuzluk rakamlarının toplamı 2,2 milyar ruble (80 milyon dolar).

Resmi gazeta 'Rossiiskaya Gazeta'ya açıklamada bulunan askeri savcı Aleksander Soroçkin, 2008 yılında orduda bin 400 yolsuzluk vakasının tespit edildiğini, toplam rakamın da 80 milyon doları geçtiğini söyledi. Soroçkin, "Geçen yıla göre orduda yolsuzluk en az yüzde 30 arttı. Bu rakamla en az 30 adet modern T-90 tankı alınabilir." dedi.
Orduda meydana gelen her üç adli olaydan birinin rüşvetle bağlantılı olduğunu ifade eden savcı, "Suçlular genellikle sahte giderler göstererek bütçeden para kullanıyorlar. 2008'de üst düzey generallerin de dahil olduğu 18 vakıa gerçekleşti." açıklamasında bulundu. Askeri savcıya göre, orduda rüşveti araştıran askeri hakimler arasında da 7 rüşvet olayı tespit edildi.

Diğer taraftan Rus ordusunda şiddet kaynaklı suçlarda da azalma görüldü. Askeri Savcı Sergey Fridinski konu ile ilgili yaptığı açıklamada şiddet kaynaklı suçlarda bir önceki yıla göre yarı yarıya azalma olduğunu ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Mayıs ayında göreve geldiği günden itibaren rüşvetle mücadele edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

CİHAN