kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hz. Muhammed'e hakaret eden vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

Giriş Saati : 02.12.2008 16:22
Güncelleme : 02.12.2008 20:52
Yeni Haber
Avusturya'nın Graz kentinde yapılan yerel seçimler öncesi Hz. Muhammed'e (SAV) "çocuk tacizcisi" diyerek hakaret eden ve bundan dolayı hakkında soruşturma açılan aşırı ırkçı Özgürlükçüler Partili (FPÖ) Milletvekili Susanne Winter'in dokunulmazlığı kaldırıldı. Dokunulmazlığının kaldırılmasıyla yargılanmasının önü açılan Winter, 22 Ocak 2009'da hâkim karşısına çıkacak.

Hz. Peygamber'e hakaret eden Winter hakkında, Graz savcılığınca dini inançlara ve liderlere hakaret davası açılmış ancak milletvekili seçilen Winter dokunulmazlık zırhına bürünmüştü. Savcılık, Federal Meclise başvurarak Winter'in dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulundu. Geçtiğimiz hafta yapılan meclis oturumunda FPÖ Graz Milletvekili Susanne Winter'in yargılanabilmesi için dokunulmazlığı kaldırıldı. Daha önce Graz yerine Viyana'da yargılanma isteğinde bulunan Winter'in bu isteği kabul edilmemişti. O nedenle Winter, Graz'da mahkeme önüne çıkacak. Avukatları Winter'in kendi şehrinde yargılanmasının adil olmayacağını belirtiyor. Yüksek Mahkeme ise, bu tartışmaların yersiz olduğunu vurgulayarak, yargı sürecinde bütün güvenlik önlemlerinin de alınacağını söylüyor.

Graz'da yapılan belediye seçimleri öncesi, yeni yıl dolayısıyla Steiermark Eyaleti'nin başşehri Graz'a bağlı Schwarzl kentinde siyasi partiler arasında gerçekleşen geleneksel buluşmada İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı ile bilinen FPÖ'nün başkan adayı Susanne Winter, Hz. Muhammed (SAV) "çocuk tacizcisiydi" diyerek hakaret etmişti. Avusturya savcılığı, İslamiyet'i ve peygamberini hedef alan bu sözlerinden sonra Winter'e dava açmıştı.

CİHAN