kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Venezüella'da tatbikat başlarken Hugo Chavez de pazar günü yaptığı bir açıklamada, kendisine 2013 yılından sonra da iktidarda kalmasının yolunu açacak anayasal bir değişiklik istediğini söyledi.

Rus gemileri tatbikat başlattı

01.12.2008
Rus askeri gemileri, ABD'nin 'arka bahçesinde' tatbikata başladı. Medvedev yönetimi, savunma kalkanına karşı füzeleri yenileyeceklerini açıkladı..
Rusya, Gürcistan savaşında ABD'nin tutumuna ve Karadeniz'e gelen Amerikan ve NATO savaş gemilerine cevabını bu tatbikatla veriyor. Rusya'nın nükleer savaş gemileri ile Venezüella donanması ABD'nin "arka bahçesi" olarak gördüğü Venezüella'daki askeri tatbikat başlattı. İki gün sürecek tatbikata dört Rus savaş gemisi ve 12 Venezüella savaş gemisi katılıyor. Tatbikatta terörle mücadele, manevra, saldırı ve kurtarma operasyonları uygulanacak. Savaş helikopterleri ve uçaklar da tatbikatta yer alacak. Rus savaş gemileri bir aylık yolculuktan sonra Venezüella sahillerine geçen hafta demirlemişlerdi. Tatbikat kapsamında Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de Venezüella'ya ziyarette bulundu. Ortak askeri tatbikatın yarın Brüksel'de başlayacak Ukrayna ve Gürcistan'ın NATO üyelik yolunu açan "Üyelik Aksiyon Planı"na dahil edilmesinin görüşüleceği zirve öncesi başlaması da anlamlı bulunuyor. Öte yandan dün Interfaks Rus haber ajansı Rusya'nın, ABD'nin uzaya silah yerleştirme planlarına karşılık vermek amacıyla eldeki mevcut füzelerini modernize etme kararı aldığını açıkladı.
Haberin fotoğrafları