kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DTP mitinginde linç girişimi

Giriş Saati : 02.12.2008 23:59
Yeni Haber
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Bitlis'teki mitingine elinde Türk bayrağı ile giden genç linç edilmek istendi.

Yerel seçim turunu sürdüren DTP heyeti, Muş'un Varto ilçesinden sonra Bitlis'in Güroymak ilçesine geldi. Burada yaklaşık 700 kişilik bir partili grubu tarafından karşılanan Ayna ve beraberindeki milletvekilleri, toplananlara çiçek attı. Ayna, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin verdiği hiçbir sözü tutmadığını ve maskesinin düştüğünü savundu.

Daha sonra Tatvan ilçesine geçen Ayna ve beraberindeki milletvekilleri, PKK terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlarla karşılandı. Vatandaşlara, seçimde sandığa sahip çıkılmasını isteyen Ayna, DTP dışındaki partilerde aday olanların hiçbirinin Kürt olmadığını iddia etti. Ayna, "Hiçbir parti bize engel değil. Bizim tek engelimiz sandığa sahip çıkmamamızdır. Sandıkta oyumuza sahip çıkacağız. Kendimizi yazacağımız gibi tanıdığımız herkesi de davet edeceğiz. Sandıklar açılana kadar da bekleyeceğiz. DTP dışında bir partiden aday olup da içinize girip size, 'Ben Kürdüm, bana oy verin' diyenlere oy vermeyin. Çünkü DTP dışında bir siyasi partiden aday olan Kürt değildir" dedi.

Son olarak Bitlis'e gelen DTP heyeti, burada da yaklaşık bin kişilik bir partili tarafından karşılandı. Emine Ayna'nın yaptığı konuşmanın hemen ardında bir genç elinde Türk bayrağı ile miting alanına girdi. Kalabalık tarafından elindeki Türk bayrağı alınan ve linç edilmek istenen genç, polis ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı.

Bunun üzerine konuşmasına devam eden Ayna, Türk bayrağı ile bir sorunlarının olmadığını ve asıl saygısızlığı o gencin yaptığını savunarak kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. DTP heyeti, daha sonra Siirt'in Baykan ilçesine gitmek üzere Bitlis'te ayrıldı.