kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Parlak saçların sırrı badem ve sütte saklı

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
24.11.2008
Dr. Neslihan Dolar, beslenmenin cilt güzelliğinin korunmasında ve kırışıkların engellenmesinde önemli bir rol oynadığını söylüyor. Pürüzsüz bir cilt için günde en az iki litre su içmek gerekiyor. Su tüketiminin cildin yaşlanmasını engelleyen en etkili anti-aging yöntemi olduğunu belirten Dolar, tuzlu gıdalardan ise deride ödem oluşturdukları ve elastikiyet kaybına yol açtıkları için uzak durulması gerektiğini dile getiriyor. Dolar, sağlıklı bir cilt için tüketilmesi gereken besinleri sıraladı:
* Süt, yumurta, domates, greyfurt, badem, marul ve karnabahar gibi biotin içeren gıdalar; sağlıklı bir cilde ve parlak saçlara sahip olmak için yenmelidir.

Nemlendirici niyetine istavrit

* Kayısı suyu, potasyum açısından oldukça zengindir. İçerdiği karoten de, cilt için çok faydalıdır. Havucun da beta karoten içeriği yüksektir. Bu açıdan kuru ciltlerin ve derinin yenilenmesi için gerekli bir besin kaynağıdır. Sağlıksız, kuru ve mat görünümlü bir cildiniz varsa; bol bol kayısı ve havuç suyu tüketin.
* Cilt yapısının korunması, yara iyileşmesi ve kollajen sentezi için gerekli olan C vitamini, taze sebze ve meyvelerde bulunur.
* Cilt için gerekli diğer iki vitamin de A ve E vitaminleridir. Bu vitaminlerin en etkili kaynaklarından biri; balık yağlarıdır. Uskumru, istavrit ve palamut gibi yağlı balıkları tüketerek, cildinizin nemlenmesini sağlayabilirsiniz.