kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Cansel Elçin: Dönem dizisi gibi titiz hazırlandık!

01.12.2008
'Hatırla Sevgili'nin 'Ahmet'i; Cansel Elçin, 'Cennetin Çocukları'nda idealist bir gemi mühendisi olan 'Ömer'i canlandırıyor. Sezonun en iddialı işlerinden birine başladıklarını söyleyen Elçin "Bu dizinin hazırlık aşamasının bir dönem dizisinden farkı yok" diyor.

* Bu hikâyeye sizi çeken ne?
Bir gün içerisinde iki farklı insanın hayatlarının yön değiştirmesi ve bir yerde kesişmesi... Aslında hepimiz, hayatımızın planladığımız gibi gittiğini düşünüyoruz. Ancak bir gün gerçek isteklerimizi düşündüğümüz zaman ne kadar yanlış bir yol aldığımızı anlıyoruz.

* Bu dizide 'Hatırla Sevgili'deki 'Ahmet'ten çok daha farklı bir karakteri canlandırıyorsunuz. İzleyenler yeni rolünüzü nasıl karşılayacaklar sizce?
Aslında İstanbul gibi stresli bir kentte etrafımızda çok 'Ömer' var. Cep telefonu, laptop, işkoliklik ve başarıya mahkum olma durumu... Dolayısıyla, bazı noktaları anlatırken çok gerçekçi olmak gerekiyor. Yapımcımız Faruk Turgut, yönetmenimiz Faruk Teber, senaristimiz Oya Yüce çok titiz çalıştı. Bir dönem dizisinin veya güncel bir dizide oynamanın ortak noktası gerçekçiliği yakalamaktır. Bu anlamda 'Cennetin Çocukları'nın hazırlık aşamasının dönem dizisinden farkı yok.

* Rolünüze hazırlık aşaması ne kadar sürdü?
Burada, 'Ömer'in daha çok karakteri ve tarzının öne çıkmasını istedim. 'Ömer'in nereden geldiğine, arkadaşlarına, işçilerine ve ailesine hangi perspektifle baktığının üzerinde durdum. Bunun için de yürüyüşü, oturuşu, yemek yemesi, giysileri, arabası, hatta saatine kadar en ince detayları değerlendirdim.

* Dizinin mesajı var mı peki?
Evet, hem sosyal hem de psikolojik anlamda. Dizinin içinde yer almamın önemli nedenlerden biri diyebilirim. 'Ömer' dizide diyor ki, "Sana bir gün içerisinde bir insanın hayatının nasıl değişiverdiğini anlatmak isterdim." Örneğin bu cümle bu dizinin mesajlarından biri.